Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Kevésbé szokványos, de mutatós ékszerek

Amikor ékszerekről beszélünk, hagyományosan a nyaklánc, karkötő, fülbevaló, gyűrű jut az eszünkbe. De vannak más jellegű ékszerek is, amik kissé kevésbé elerjedtek, de ezek is csinosak, és tulajdonképpen ugyanazt a célt szolgálják: hangsúlyozzák azt, ami szép, persze csak akkor, ha jól vannak megválasztva. Ugyanis bármilyen ékszerről is beszélünk, az ízlésességnek elsődleges szerepe van, fontos, hogy az ékszer passzoljon a viselőjéhez, mind a személyisége, mind pedig az öltözéke szempontjából. De milyen ékszerekről is beszélünk?


Láncot a bokára? Miért ne?

A karkötő után szabadon a bokalánc is elterjedt, még ha nem is viselik annyian, mint a csuklón hordott megfelelőjét. Bár a nyári időszak, amikor különös hangsúlyt kaphat ez az ékszer, már véget ért, azért mindenképpen helyet kell kapnia a felsorolásban. A bokalánc szép formás lábakon, egy csinos szandállal, ápolt és karbantartott lábfej és lábkörmök mellett nagyon jól tud mutatni. Persze nem mindenkinek stílusa, de akinek igen, annak valóban sokat dobhat a megjelenésén akár a strandon, akár az utcán.

Lábujjgyűrű

Szintén a nyári időszakban, a fedetlen lábfejek idején láthatunk lábujjgyűrűt. Manapság talán kevésbé divatos, de körülbelül 15 éve egészen elterjedt volt, és vannak, akiknek kifejezetten jól áll. Itt is alapszabály természetesen, hogy elsősorban olyanok számára ajánlott a lábujjgyűrű viselése, akik a lábuk ápolására is nagy figyelmet fordítanak. Egyszerűen azért, mert a lábujjgyűrű felhívja a figyelmet a lábfejre, és jó eséllyel senki sem kíváncsi egy bőrkeményedésekkel teli, ápolatlan lábra.

Deréklánc

Ilyet azért meglehetősen ritkán látni, de van rá példa, és szintén inkább nyáron érvényesül. Ez tulajdonképpen egy derékon viselt, vékony lánc, ugyanolyan, mint a nyaklánc, éppen csak máshol van a helye. Általában magas, vékony derekú nőknek áll jól ez a viselet, strandokon, meleg nyári napokon nagyon jól tud mutatni. Más kérdés, hogy viselni talán kevésbé lehet kényelmes, nehéz elképzelni, hogy ne akadna, vagy lógna bele mindenbe, ne hagyna nyomot a hason, derékon. De a szépségnek bizony ára van!


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés