Kérdések a karikagyűrű választás előtt | Blog

Kérdések a karikagyűrű választás előtt

Az idén nyári esküvőt illetően még teljesen időben vagytok pár apróság beszervezésével kapcsolatban, de bizony a karikagyűrűk kiválasztása és az esetleges egyedi elképzelések véglegesítése és elkészítése időigényes folyamat. Ezért a tökéletes júniusi esküvőhöz már lassan körvonalazni kell terveiteket és minél több gyűrűt megnézni. De hogy a választásra is minél előbb sor kerülhessen, most segítünk pár tippel, amik segíthetnek a döntésben.


Szokások és babonák

gyémánt karikagyűrűMielőtt nézelődni mentek, fontos átbeszélnetek néhány szokást és babonát a karikagyűrűvel kapcsolatban. Az egyik leggyakoribb kérdés, ami felmerül ilyenkor, az az, hogy melyik kézen hordja a hölgy a gyűrűt. Hiszen a külföldi filmek hatására egyre zavarosabb a helyzet a párok fejében ezzel kapcsolatban. Régi hagyomány szerint, a jegygyűrűt a lánykéréskor a bal kéz gyűrűs ujjára húzza fel a vőlegény, majd az esküvőn átkerül a jobb kézre ugyanaz a gyűrű. Ez általában hagyományos dísztelen arany gyűrűként elterjedt.

Nem összekeverendő a ma inkább divatos eljegyzési gyűrűvel, mellyel a férfi megkéri kedvese kezét, majd az esküvő közeledtével együtt választ a pár karikagyűrűt, melyet a szertartáson húzzák fel egymás jobb gyűrűs ujjára. Ebben az esetben a friss feleség eldöntheti, hogy lánykérő gyűrűjét továbbra is bal kezén viselve hordja majd, vagy szintén átkerül a jobb oldalra akár egy karikagyűrű kíséretében, esetleg az eljegyzési gyűrű a polcra kerül egy szép díszdobozban.

A harmonikus design

A design szempontból is számos megoldással találkozhatunk, ami a két karikagyűrű harmóniáját illeti, sőt akadnak olyan párok is, akik teljesen eltérő gyűrűt választanak ízlésüknek megfelelően, az egységet pedig csak az jelenti, hogy mindketten jobb gyűrűs ujjukon hordják az ékszert.

A leggyakoribb kombináció, amikor a férfi az egyszerűbb gyűrű designját követi a női ékszer is, gyémántokkal, vagy más színű fémekkel feldobva azt, esetleg mindkettő egyszerre. Ilyenkor fontos, hogy a leendő férj is tudjon kicsit alkalmazkodni, még ha nem is különösebben kedveli a díszes darabokat, hiszen minél egyszerűbb az ő ékszere, annál nehezebb megtartani az összhangot a két gyűrű között úgy, hogy a női ékszer is igazán nőies és mutatós legyen.

Jegygyűrű hogy meghódítsd párodat itt!/h2>Hívjon!