Hihetetlen titkokat rejt Katalin hercegné eljegyzési gyűrűje

Egy eljegyzési gyűrű már önmagában is különleges ékszer. Életünk egyik legszebb pillanatának mementója, amely rengeteg emléket idézhet fel. Bizonyos esetekben pedig akár olyan titkokat is rejthet, amelyekre elsőre nem is gondolnánk.


Katalin Gyémánt ékszere Így van ez legalábbis Katalain walesi hercegné esetében, akinek az eljegyzési gyűrűjét szinte mindenki ismeri, ám azt már kevesen tudják, hogy a közel százmillió forint értékű ékszert eredetileg nem neki szánták. Ha szeretnéd megismerni a világ egyik, talán legismertebb eljegyzési gyűrűjének igaz történetét, akkor tarts velünk és olvasd el legújabb bejegyzésünket!

A zafír eljegyzési gyűrű: egy titokzatos családi örökség

Az angol királyi család nevéhez a történelem során sok titok és érdekes történet kötődik. Az egyik legfrissebb és legérdekesebb ezek közül azonban egyértelműen a Katalin hercegnő által viselt eljegyzési gyűrű története. Ez az ékszer ugyanis nemcsak szembetűnő szépsége, hanem a múltja miatt is különösen izgalmas.

Talán kevesen tudják ugyanis, de a mesés, 12 karátos kék zafír ékszer, amivel Vilmos herceg kérte meg a hercegné kezét már évtizedek óta a brit királyi család tulajdonát képezi. Eredetileg Diana hercegnő kapta 1981-ben Vilmos édesapjától, Károlytól, amikor jelenlegi király megkérte a kezét. A gyűrű azonban az eredeti megjelenéséhez képest kissé megváltozott, Katalin hercegné ugyanis saját ízlése szerint átalakíttatta.

Ezek a kevésbé meglepő tények, azonban akad még néhány érdekesség, ami a méltán híres eljegyzési ékszert övezi. Ezek közül talán a leginkább figyelemre méltó, hogy az ikonikus ékszer valójában nem a walesi hercegnét illetni. Vilmos herceg ajándékozta szíve választottjának 2010. november 16-án, a Clarence House-ban az édesanyja örökségének számító kék zafír gyűrűt, Dianának eredetileg más tervei voltak az ékszerrel.

Kit illetne valójában a különleges ékszer?

A The Diana Story című dokumentumfilmben a néhai hercegné komornyikja meséli el a gyűrű igaz történetét. A filmből kiderül, hogy Diana az ékszert eredetileg nem Vilmosra, hanem kisebbik fiára, Harry hercegre hagyta.

Amikor azonban Vilmos elmondta, hogy arra készül, hogy feleségül kérje Katalint, Harry gondolkodás nélkül neki ajándékozta a gyűrűt. Még annak ellenére is, hogy az anyjától örökölt ékszert az örök összetartozás jelképének tartotta és nagy becsben tartotta. Ez pedig azt jelenti, hogy a titokzatos kék zafír ékszert eredetileg Harry választottjának, Meghannak kellett volna viselnie.

Miben változott a gyűrű megjelenése?

Mint azt fentebb már említettük, Katalin hercegné minimálisan ugyan, de átalakíttatta a Vilmos hercegtől kapott, különleges gyűrűt. Ennek oka, hogy nagynak érezte az ujjára az ékszert, és semmiképp sem szerette volna elhagyni azt. Így egy ékszerész segítségével minimálisan megváltoztatta annak méretét.

Ez azt jelenti, hogy a Diana által örökül hagyott 12 karátos ékszer egy igazán különleges darab, és nemcsak megjelenését, de történetét tekintve is. És habár a királyi család különleges ékszere számunkra elérhetetlen, az eljegyzést mi is különlegessé és emlékezetessé tehetjük egy igazi gyémánt eljegyzési gyűrűvel, ami a legtökéletesebb eszköz az időtálló érzelmek kifejezésére.Hívjon!