Karnevál | Blog
 
Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Karnevál

Lassan vége a télnek, de még előttünk van az egyik legvidámabb része, a Farsang. Ilyenkor az óvodai és iskolai ünnepségek mellett részt vehetünk farsangi bálokon, vagy saját magunk által szervezett jelmezes bulikat is tarthatunk.


Farsang és karnevál

Más bőrébe bújni

Gyerekként még mindenki által elfogadott, hogy más bőrébe bújunk pár órára, azonban felnőtt korban ezért már kissé dilisnek néznek. Kivéve, ha ezt szervezett kereteken belül, a barátaiddal és szeretteiddel közösen teszed.

Egy alkalom a ki- és beöltözésre

Ezek a bálok, bulik, alkalmat nyitnak arra, hogy szépen kiöltözzünk, felvegyük legszebb ékszereinket, vagy éppen olyan ruhába bújjunk, amibe se előtte, se utána, soha.

Ha egy elegáns farsangi bálra vagyunk hivatalosak, akkor érdemes tájékozódni, hogy mi az esemény témája és dressz kódja. Előfordulhat ugyanis, hogy kellemetlenül fogjuk érezni magunkat egész este Miss Röfinek öltözve, míg a többiek egy szolid álarc mögé bújva feszítenek gyönyörű estélyikben.

Ha áll a bál

Ha az estélyi ruhás verzió a nyerő, akkor bátran felveheted legszebb ékszereidet. Simán belefér egy kövekkel díszített tiara is, mely még fényesebbé és egyedibbé teheti megjelenésed.

Ha a válladat szabadon hagyó ruhát viselsz, szabadon hagyott nyakadat kiemelheted egy gyönyörű nyakékkel. Ha szív alakú, vagy ?V? alakú ruhád dekoltázsa, bátran vegyél fel egy hosszabb, nagyobb medállal díszített nyakláncot.

Ha ruhád hosszú ujjú, akkor feleleges karkötőt, karperecet viselned, viszont ha ujj nélküli, vagy rövid ujjú, nagyon szépen fognak mutatni Rajtad. Ha hosszú kesztyűt viselsz kiegészítőként, azon is nagyon látványos tud lenni egy szép karkötő.

A minden nap viselt gyűrűid mellé ez alkalommal felvehetsz egy nagyobb darabot, mely odavonzza a tekinteteket a kezedre. Azonban igazán úgy tudod kiemelni, ha más gyűrűt azon a kezeden nem viselsz.

Fülbevalód is lehet nagyobb, csillogóbb a hétköznap viseltnél. Azonban arcformádhoz illeszkedőt válassz ilyenkor is. Ha arcod hosszúkás, kerüld a lelógó darabokat. Ha kerek arcformád van, akkor viszont bátran nyújtsd meg hosszú fülbevalókkal.

A kevesebb néha több, így ne felejtsd el, a Karácsony már elmúlt és nem Neked kell betölteni a karácsonyfa hiányát. Nem azzal fogsz kitűnni, ha minden feltűnő darabot egyszerre aggatsz Magadra, hanem azzal, ha ízléses maradsz. Ha a nyakéked igazán feltűnő, nem szükséges, hogy a hatását csökkentsd egy nagy fülbevalóval.

Ami pedig szintén nagyon fontos, hogy ékszereid ne akadályozzanak sem az étkezésben, sem a táncban.

Jelmezes buli

Ha a farsangi buli, melyet rendezel, vagy amelyre hivatalos vagy, igazi jelmezes, beöltözős őrület, akkor nem kell a legértékesebb ékszereidet viselned. Kivéve, ha hercegnőnek öltözöl.

Ilyenkor az ékszereid igazodjanak a megformált szerephez. Ha mindenképpen szeretnél fülbevalót, nyakláncot viselni, akkor olyan jelmezt válassz, ami ezt megengedi. Ebben az esetben semmiképp ne öltözz állatnak, vagy szolgálólánynak, mert nem leszel túl hiteles.

De ha például Pocahontas leszel, választhatsz tollas, gyöngyös ékszereket. Ne az ékszerek értékét nézd, hanem hogy mennyire illik az adott karakterhez.

Jó átváltozást kívánunk!


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés