Mindenki szeretné, ha jegygyűrűje egész életén át olyan lenne, mint új korában. Ehhez nem csak arra van szükség, hogy vigyázzunk rá, hanem hogy időről időre megtisztítsuk. Tehetjük ezt úgy is, hogy elvisszük ékszerüzletbe, és hivatásos segítséget kérünk.


De megpróbálkozhatunk otthoni megoldásokkal is. Ehhez általában ammónia, vagy etilalkohol alapú szerek használatát javasolják, de létezik olyan ?recept? is, melyhez egyfajta olvasztott zsírt kell összekevernünk mosószerrel és meleg vízzel. Az ezüst házi tisztításának régi fortélyai szerint a gyűrűt szódabikarbónás vízzel együtt alufóliába kell tenni, de ezzel a módszerrel vigyázni kell, csak az ezüstre ajánlott használni.

Előfordul, hogy ékszervásárlásnál kapunk a kereskedőtől egy tisztító készletet, amiben ammóniás szappanos folyadék van. Ennél komolyabb a gőztisztítás, amit nagyon sok ékszerész használ. De az ún.: ultrahangos tisztító is népszerű, a legtöbb ékszerüzletben találkozhatunk ilyen készülékkel. Ezt ékszerek mellett lencsék, érmék, órák, orvosi műszerek stb. tisztítására használják. Érdemes szakemberre bízni a döntést a tisztításhoz használt gép kiválasztásánál, nehogy károsodás érje a gyűrűt. Ha nem megfelelő eszközzel tisztítják, például kilazulhatnak a ragasztott kövek. A szakszerű tisztítás mellett érmes odafigyelni, hogyan tároljuk legféltettebb gyűrűnket. Ha nincs folyamatosan a kezünkön, ékszeres dobozban (külön) ajánlott tartani. Gyakori tisztításához egy használt fogkefe is megteszi, szappan, és meleg víz. Hogy megőrizzük fényét, csak puha, sebkötözéshez is használt anyaggal dörzsöljük.Hívjon!