Jegygyűrű - új keletű szokások

Az Amerikai Egyesült államokban régen inkább a nőkre volt jellemző az eljegyzési gyűrű, vagy jegygyűrű viselete. Ma már jellemzően mindkét fél hordja ezt az ékszert, de vannak kivételek, akik nem értenek egyet azzal, hogy érzelmeiket ilyen külső jegyekkel azonosítsák. Gyakran a gyűrűt a nyakukban hordott láncra fűzik medálként.


A XIX. század elején ékszerészek által indított marketing kampány miatt kezdett terjedni az eljegyzési gyűrű vásárlása a jegygyűrű mellé. Bár a nagy gazdasági világválság, és később a második világháború jelentős negatív hatással voltak erre az elméletre, az 1940-es évek végére a házassági ceremóniák 80%-ában már két gyűrű szerepelt.

Nemcsak az esküvői szokások eltérőek, de a pár egyik tagjának halála utáni jegygyűrűvel kapcsolatos hagyományok is változóak. Gyakran a megözvegyült fél hordja tovább szeretett kedvese jegygyűrűjét a sajátja mellett. Szokatlan, de nem ismeretlen dolog, hogy valaki válás után is hordja jegygyűrűjét, sőt viseli azt újabb házasság esetén is.


Gyémánt jegygyűrűt loptak Tenessee-ben

Néhány nappal az esküvő előtt loptak el egy jegygyűrűt a vőlegény házából Tennessee-ben.

Szerencsére szemtanúk láttak néhány perccel a betörés után egy aranyszínű terepjárót a helyszínen, és hívták a rendőrséget. A rendőrök megtalálták, és elvontatták a tolvajok Nissan Pathfinderét, majd elkapták az elkövetőket is. Egyikük házában meg is találták a gyémánt-zafír jegygyűrűt, ami így még épp idejében visszakerült a jogos tulajdonoshoz. A vőlegény annyira örült a megtalált karikagyűrűnek, hogy elhívta a rendőröket is az esküvőre.Hívjon!