Itt az ideje az ajándékok beszerzésének

Habár azt gondolhatnánk, hogy még bőségesen van időnk karácsonyig, tapasztalatból tudhatjuk, hogy ez nem így van. Így hát itt az ideje, hogy elgondolkodjunk, mivel lepjük meg szeretteinket.


Ajándék ékszer

A karácsony üzenete

Természetesen a karácsony lényege nem az ajándékokban, hanem a szeretetben rejlik. Ilyenkor több időt tudunk együtt tölteni szeretteinkkel, és azt is jóval nyugodtabb és meghittebb körülmények között, mint az év többi napján. És habár a lényeg, hogy együtt lehessünk, azért az ünnephez a legtöbb családban hozzátartozik az ajándékozás is.

Ahhoz pedig, hogy ez ne jelentsen óriási nyomást, és ne nehezedjen ránk teherként, érdemes idejében kitalálni, ki minek örülne a legjobban, és még a nagy ünnepi rohanás előtt be is szerezni azt.

Ki minek örül

Természetesen minden család más, és nincs egyetlen, örökérvényű receptünk arra, hogy kit mivel érdemes megajándékozni, azért az esetek nagy többségében a hölgyek nagy részének egészen biztosan örömet szerez, ha egy kis ékszeres dobozkát találnak a fa alatt, természetesen benne egy csodás ékszerrel.

Érdemes azonban nyitott szemmel járni, és alaposan körbejárni a témát, mielőtt vaktában megveszünk valamit.

1. Először is figyeljük meg, a megajándékozni kívánt családtagunk milyen ékszereket visel szívesen. Ha a hagyományos arany ékszereket preferálja, akkor ne is gondolkodjunk fehér arany ékszerekben.

2. Ezután nézzük meg, milyen stílusú ékszereket visel szívesen. Mindenkinek megvan a maga stílusa, így nem érdemes attól teljesen eltérő darabot választani. Ha valaki nem szereti a nagy, feltűnő darabokat, akkor inkább a visszafogott, elegáns ékszerek között válogassunk. Ha soha nem visel karkötőt, akkor érdemes valamilyen furfangos módon rákérdezni ennek az okára. Ha csak azért nem visel karkötőt, mert nincs neki, de vágyna rá, rögtön meg is van, minek örülne igazán. De lehetséges, hogy zavarja, fél, hogy beleakad valamibe, nem találja komfortosnak a viselését, így ilyen esetben eszünkbe se jusson meglepni egy karkötővel.

3. Keresgéljünk az ékszeres dobozkájában, ha van rá lehetőségünk, és nézzük meg, milyen szettjei vannak. Lehetséges, hogy van egy fülbevalóhoz illő karkötője, így azt ki tudjuk egészíteni egy gyönyörű nyakékkel. De akár a korábban tőlünk kapott gyűrű mellé is vásárolhatunk egy hozzá passzoló nyakláncot, esetleg egy másik gyűrűt. A lehetőségek tárháza igazán széles, ráadásul a megajándékozott így igazán azt érezheti, hogy alaposan utánajártunk a vásárlás előtt, minek is örülne igazán.

4. Ha úgy érezzük, akár két különböző családtagunknak is vásárolhatunk egymáshoz illő darabokat. Például, ha tudjuk, hogy a két hölgy nagyon közel érzi egymáshoz magát, például testvérek, akik szívesen viselnek hasonló ruhákat, kiváló ajándék lehet akár két teljesen egyforma ékszer is. Azonban feltétlenül tudakozódjunk, hiszen nem mindenki szereti, ha valaki máson is visszaköszön az általa hordott ékszer, így ilyen esetben választhatunk azonos kollekcióból eltérő darabokat, például az egyiküknek egy karkötőt, míg a másik hölgynek egy láncot. Azonban ilyenkor ügyeljünk rá, hogy az ajándékok értéke megközelítőleg azonos legyen.

Az ajándékozás lényege a figyelmesség, így akármit is ajándékozunk szeretteinknek, egészen biztosan örömet fogunk okozni nekik, és mindig szeretettel gondolnak az őket megajándékozóra, amikor ránéznek a tőle kapott meglepetésre.Hívjon!