Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Így viseld a karkötőd

Egy jól megválasztott karkötő kiemeli az őt viselő egyéniségét, hozzáad a megjelenéséhez. Azonban ehhez be kell tartani néhány szabályt, hiszen a megjelenésben is, minden mindennel összefüggésben van.


karkötő

Milyen karkötőt válasszak?

A divat folyamatosan változik, de a saját, kialakult, jól bevált stílusunkon nem érdemes gyökeresen és gyakran változtatni. Így az aktuális trendeket érdemes a saját személyiségünkhöz igazítani, és nem fordítva.

-Fontos tényező az összhang és az alkalom. Ami nem illik egy edzőruhához, az tökéletes kiegészítője lehet egy alkalmi viseletnek, vagy a hivatali megjelenésnek. Szerencsére az ékszereket pillanatok alatt képesek vagyunk az alkalomhoz igazítani. Csak bekerül a táskába az egyik, és felkerül a kezünkre a másik.

-Ha viselünk órát, akkor annak is illenie kell az aktuálisan viselt és karkötőnkhöz. Akár színben, akár stílusban. A karkötőt általában az óra felett szokás viselni.

-Ne essünk túlzásba. Egy óra és egy karkötő elég a csuklónk díszítésére. A kevesebb néha több, és ez igaz az ékszerekre is. Ha túlságosan sok mindent zsúfolunk a kezünkre, az egyes darabok szinte láthatatlanok lesznek és csak egy nagy káosz lesz úrrá a kezünkön és a megjelenésünkön. Nem lehet majd látni a részleteket, és hogy az adott darabnak mi a jellege, karaktere. Természetesen egy nyári, bohókásabb megjelenés engedi, hogy akár több karkötőt is felvegyünk egyszerre, de egy hivatali megjelenés, vagy egy ünnepi alkalom esetében már nem biztos, hogy a legjobb döntés, ha karácsonyfaként magunkra lógatunk mindent, ami a kezünk ügyébe akad.

-A karkötőnek a többi ékszerhez is igazodnia kell. Ha fehérarany ékszereket viselünk, akkor az aznapi összes ékszerünk ebből készüljön. Ha aznap a sárgaaranyra szavazunk, akkor ne vegyítsük fehérarany darabokkal. Ha nem nemesfém ékszereket viselünk, akkor is fontos az összhang, stílusban, színben, méretben egyaránt.

-A karkötő vastagsága legyen arányos a kezünk vastagságával. Egy erőteljesebb, szélesebb csuklón jól mutat egy vastagabb, feltűnőbb darab, ám egy vékony kézen a visszafogottabb, vékonyabb karkötők mutatnak jól, hiszen ezek kiemelik a szépséget és nem elnyomják azt.

-A testi épségünkre is ügyeljünk a karkötő viselésénél. Ne lógjon le túlzottan, hiszen beleakadhat akár a ruhánkba, vagy bármi másba, ami sérülést okozhat. Tipikus balesetveszélyes helyzet, amikor az iratmegsemmisítőbe lóg bele a túlságosan hosszan lelógó karkötő. Edzés közben is jobb, ha levesszük és biztonságos helyre tesszük. Egyrészt kár lenne, ha elszakadna, megrongálódna, másrészt a testi épségünkre is vigyázzunk, és inkább ne viseljük, ha ránk nézve veszélyes lehet.

-Arra, hogy melyik kézen illik viselni a karkötőt, nincsenek szabályok. Ahogy szeretnénk. Ha az egyik kezünkön viseljük az órát, akkor viselhetjük a másikon a karkötőt, de akár az egyik kezünk teljesen díszítetlen is maradhat, és viselhetjük mindkettőt egy kezünkön.

-Viselhetünk szetteket is. Ekkor a karkötő, a fülbevaló, a nyaklánc és a gyűrű is azonos stílusú, mintájú. Ez igazán egységes megjelenést biztosít. A legjobban akkor tudjuk kiemelni, hogy az összes ékszerünk összhangban van egymással, ha az öltözékünk teljesen letisztult. Egy egyszínű viselet például tökéletes párosítás a szettekhez. Nem fontos a teljes szettet egyszerre viselni. Egy hétköznapi megjelenés alkalmával bőven elég, ha csak a karkötőt és a és fülbevalót, vagy éppen a nyakláncot és a karkötőt viseljük együtt.


< vissza a blogba


További érdekességek a karikagyűrűk és eljegyzési gyűrűk világából

Így viseld a gyűrűidet
Életünk nagyon is meghatározó alkalmain fontos szerepet játszanak a gyűrűk. De az eljegyzési és a jegygyűrűn kívül is ...Elolvasom
A tökéletes ajándék
A nyár egy pillanat alatt elrepült. Bár még csak most kezdődik az ősz, biztosak lehetünk benne, hogy az év vége sokkal ...Elolvasom
A gyémánt titkos világa
A gyémánt mindig is tudott valamit, amitől igazán vonzóvá és értékessé vált a szemünkben. Ezt a tulajdonságát pedig az ...Elolvasom
Van, mikor érdemes egy olcsó gagyit viselni az értékes karikagyűrű helyett
Egy dolog kínosabb annál, ha elhagyja valaki a karikagyűrűjét, mégpedig az, ha egy szippantós kocsiból kerül elő. A ...Elolvasom
Hiába drága a karikagyűrű, néha a kukában köt ki, avagy a szépség és a szörnyeteg a valóságban
Némelyik menyasszony a vőlegényéhez vágja a karikagyűrűjét, ha kiderül, hogy az megcsalta. Az ausztrál sportoló, Mit ...Elolvasom
Ragyogj te is az aranyló őszben
Az ősz hamarosan újra beköszönt a maga kicsit lassú, kicsit sötét stílusában. Bár szívünk szerint örökké nyár lenne, a ...Elolvasom
Időpont-egyeztetés
Hívjon!