Így viseld a gyűrűidet

Életünk nagyon is meghatározó alkalmain fontos szerepet játszanak a gyűrűk. De az eljegyzési és a jegygyűrűn kívül is viselhetünk gyűrűket. Eláruljuk, hogy milyen módon.


karikagyűrű

Hogy viseljük a gyűrűinket?

Amíg még nincs és eljegyzési gyűrű, vagy és jegygyűrű az ujjunkon, bármelyik gyűrűnket húzhatjuk bármelyik ujjunkra. De amint megjelenik az életünkben az Igazi, és az a bizonyos két gyűrű, érdemes őket becsben tartani és hozzájuk igazítani az összes többi gyűrűnket.

- Az eljegyzési gyűrűt a hagyományok szerint a bal kéz negyedik, azaz a gyűrűs ujján illik viselni. A jegygyűrűt a jobb kéz negyedik, azaz a gyűrűs ujján illik viselni. Ha nincs külön eljegyzési gyűrű, hanem a jegygyűrűvel történik meg az eljegyzés, akkor azt a bal kézen kell viselni, a gyűrűs ujjunkon, egészen addig, míg meg nem történik az esküvői szertartás, amelynek keretein belül átkerül a jobb kéz gyűrűs ujjára. Ha volt eljegyzési gyűrű, akkor az esküvő után az is átkerül a jobb kéz gyűrűs ujjára, a karikagyűrű mellé.

- Természetesen ezen a két gyűrűn kívül is viselhetünk gyűrűt. Mint mindig, itt is fontos az összhang. Általában ez az összhang már a jegygyűrű és az eljegyzési gyűrű között is fennáll. Ha az eljegyzési gyűrű fehérarany, akkor a jegygyűrű is legyen az, ha sárgaarany, akkor értelemszerűen szintén mindkettő készüljön sárgaaranyból. Érdemes a vőlegénynek szemfülesnek lennie, és még az eljegyzési gyűrű megvásárlása előtt megtudakolni, hogy jövendőbelije milyen ékszereket részesít előnyben. Mivel ezeket a gyűrűket egész életén át fogja viselni, fontos, hogy igazodjon az ízléséhez és a meglévő ékszereihez.

- A túl sok gyűrű elvonja a figyelmet a viselőjéről és magukról a gyűrűkről is. Nem fog feltűnni egy egészen szép darab sem, ha rengeteg másik vonja el róla és viselőjéről a figyelmet. Ha már van eljegyzési gyűrűnk és jegygyűrűnk, akkor a jobb kezünkön érdemes más gyűrűt nem viselni. Bal kézen szintén viselhetünk két gyűrűt, de ennél több már zavaró lehet.

- Legyünk óvatosak a gyűrű viselésekor, hogy nehogy veszélyeztesse a testi épségünket. Edzés közben, házimunka közben, veszélyes gépek használatakor inkább ne viseljük. Azonban fogadjuk meg, hogy mindig, amikor levesszük eljegyzési és jegygyűrűnket, gondosan ügyelünk rá, hogy hova tettük le. Ezek a gyűrűk jóval többet jelentenek, mint ha csak egyszerű ékszerek lennének. Lehet őket pótolni, de az már nem ugyanaz a gyűrű lesz, és így az érzés, amit az eredeti darabok okoznak nekünk nap mint nap, pótolhatatlan lesz.

- A nagyon nagy, feltűnő darabokat csak megfelelő alkalmak esetében viseljük. Hétköznap ezek inkább zavarónak hatnak a megjelenésünk vonatkozásában, mint hogy elismerő pillantásokat vívjunk ki általuk.

- Míg nyáron jobban megengedett egy feltűnőbb, színesebb darab, úgy a hétköznapi megjelenés során, a munkahelyen, vagy egy ünnepi alkalomkor nem biztos, hogy illik a megjelenésünkhöz.

- Más gyűrűjét, különösen az eljegyzési vagy a jegygyűrűt nem illik elkérni és felpróbálni.

- A hosszú évek a gyűrűket is megviselik, így érdemes őket néha felpolíroztatni. Ezáltal csak nagyon kis mennyiséget veszítenek a súlyukból, viszont újra csillogóak lesznek, és régi fényükben fognak ragyogni.

- A túlságosan szoros gyűrűket inkább tágítsuk ki, mert egészségünkre is káros lehet, ha folyamatosan szorítják az ujjunkat. Ha túl nagy ránk a gyűrű, igazíttassuk az ujjunkra, így egészen biztosan nem fogjuk elveszíteni, és hosszú éveken át viselhetjük.Hívjon!