Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Így kerülnek a drágakövek az ékszerekbe

Amikor egy gyönyörűen csillogó, lélegzetelállító drágakövekkel díszített ékszert látunk, valószínűleg mindannyiunkban felmerül a kérdés, vajon hogy marad ez a sok kő a helyén. Akinek volt már negatív tapasztalata, könnyen lehet, hogy egyből arra gondol, hogy ezek a kövek bizony könnyen kiesnek. Nos, egy rossz minőségű, alacsony színvonalú ékszer esetében ez valóban megtörténhet, de minőségi ékszerek esetében gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy csak úgy potyogtassuk a karkötőnkből a méregdrága gyémántokat.

Felejtsük el a ragasztást

Sokan hiszik azt, hogy az ékszerekbe a drágakövek ragasztással kerülnek. Bár valóban léteznek ilyen darabok, ezeknek megint csak igen kevés közük van a minőségi ékszerekhez.

A ragasztás egy elég silány megoldás, ráadásul a legritkább esetben tartós. Ezért lehet az emberek egy részének negatív tapasztalata a köves ékszerekkel, és ez lehet az oka annak is, hogy automatikusan azt gondolják, hogy az ékszerekbe ragasztják a drágakövet. Ez is egy létező megoldás, de ennél mi jóval magasabb kategóriát képviselünk.

Nem ragasztjuk, hanem foglaljuk

Profi eljárás esetén a drágaköveket ragasztás helyett drágakőfoglalással teszik az ékszerbe. Erre természetesen többféle megoldás, módszer létezik, és a készítőtől függ, hogy melyik eljárást alkalmazza.

Az alap módszer azonban minden esetben ugyanaz: a fém van úgy megmunkálva, hogy odafogja a drágakövet a helyére, tehát egyszerűen rádolgozzák a fémet a kőre. Így fizikai képtelenség, hogy a kő csak úgy, magától ki tudjon esni, és el tudjuk veszíteni ? már ha az ékszerkészítő megfelelő munkát végzett.

Azt persze senki sem állítja, hogy balesetek nem fordulhatnak elő: külső hatások miatt megsérülhet az ékszer, emiatt pedig kieshet a kő. Ilyen esetekben azonban egy valóban színvonalas helyről származó ékszert azonnal, szó nélkül javítanak, és meg sem próbálják a tulajdonosra hárítani a felelősséget.

Érdemes tehát jól megnézni, hogy milyen helyről vásárolunk, és milyen eljárás alkalmazásával készítik az ékszereket. Minőségi darabok esetén nem kell a kővesztés miatt aggódnunk.


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés