Igazgyöngy ékszerek - a valódi elegancia képviselői | Blog

Igazgyöngy ékszerek - a valódi elegancia képviselői

Csillogó ékszerekkel, drágakövekkel díszített karkötőkkel, nyakláncokkal, gyűrűkkel és fülbevalókkal igen gyakran találkozhatunk, persze különböző minőségben. Ami azonban egyértelműen ritkábbnak számít, azok a gyöngy ékszerek, legfőképpen az igazgyöngyből készültek. Ez nem véletlen: ezek az ékszerek jellegük, stílusuk és persze áruk miatt is különlegesnek számítanak.
A gyöngy ékszereket leginkább a középkorú, vagy idősebb hölgyek részesítik előnyben, a fiatalok többnyire még jobban kedvelik a szikrázóan csillogó, feltűnőbb darabokat, persze akadnak kivételek. Gyöngyökből is többféle árkategória létezik. A legdrágább és legritkább természetesen az igazgyöngy, már csak azért is, mert ritka természeti kincsről beszélünk.

Hogyan "készül" az igazgyöngy?

gyémánt gyűrűAz igazgyöngy puhatestűek kiválasztásának következménye. Egészen pontosan egy koncentrikus héjakból felépülő féldrágakő, amit egyes puhatestű állatok választanak ki sérülések, illetve a szervezetükbe kerülő idegen anyagok elleni védekezésképp. Ezen állatok nyálkahártyája meszes anyagot választ ki, ezzel pedig betokozza a héjába bejutott parazitákat és szervetlen törmelékeket. Főleg a kagylókról közismert, hogy igazgyöngyöt képesek előállítani, de bizonyos tengeri csigafajok is termelnek gyöngyöket.

Az igazgyöngyök mérete és alakja eltérő lehet, pár milliméterestől egészen a mogyorónyi méretig mindenféle előfordulhat. Az alakjuk lehet szabályos gömb, de akár csepp forma is.

Miből készülhetnek még gyöngyök?

Gyöngyök az ékszerekhez készülhetnek továbbá üvegből, vagy akár kristályból is. Laikus szemmel nincs különbség az igazgyöngy, és az egyéb módon elkészített gyöngyök között, ugyanakkor az ékszerek terén egy kicsit is jártasabb ember valószínűleg azonnal felismeri, milyen gyönggyel van dolga. Az igazgyöngy valódi különlegesség, ezért annak, aki szereti az egyedi, különleges ékszereket, annak kiváló ajándék lehet. Hogy gyűrű, nyaklánc, vagy éppen fülbevaló formájában, az már egyéni döntés kérdése.Hívjon!