Hogyan kombinálhatunk különböző ékszereket?

Előfordulhatnak olyan helyzetek, hogy egyszerre több ékszert hordunk. Sőt, akár a mindennapokban is lehet erre példa, hiszen egyáltalán nem sok egyszerre egy pár fülbevaló, egy nyaklánc, egy karkötő, egy gyűrű. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy viselhetjük-e ezeket csak úgy véletlenszerűen, melyikből mi tetszik meg éppen, vagy kell-e követni valami koncepciót.


gyémánt gyűrűNos, mivel jó esetben a ruháinkat sem random vesszük ki reggelente a szekrényből, érdemes az ékszereinket is igazítani - egymáshoz, és az öltözékünkhöz is. De ez egyáltalán nem könnyű, hiszen rengetegféle ékszerrel találkozhatunk, és nagyon nehéz bizonyos esetekben eldönteni, hogy mely darabok passzolnak egymáshoz, és melyeket lenne érdemes inkább mellőzni másra cserélni.

Ugyanolyan fém legyen az alap!

Fontos szabály, hogy a nemesfém, amiből az ékszer készült, ugyanolyan legyen mindegyik darab esetében. Azaz sárga aranyat ne kombináljunk fehérarannyal, se vörös arannyal. Ha a fülbevalónk sárga arany például, akkor maradjunk ennél a színnél, és ne viseljünk hozzá egy fehérarany nyakláncot.

Néha megdől ez a szabály, vannak ugyanis olyan ékszerek, amik önmagukban is kombináltak. Jó példa erre a kétszínű karikagyűrű, ami mellesleg elég népszerű is manapság. Ha egy ilyen darabot viselünk az rendben van, ennek ellenére nem javasolt a többi ékszert véletlenszerűen kiválasztani. A többi darab esetében maradjunk egy színnél, hogy véletlenül se lehessen az összhatás szedett-vedett.

Drágakövek: jó, ha egységes a kép

Ahogy a különböző nemesfémeket nem célszerű keverni, úgy igaz ez a drágakövekre. Ha gyémántkarkötőt választottunk, maradjunk a gyémántnál. Ezen a ponton érdemes arra figyelni, hogy ha van egy hangsúlyos, különösen szép ékszer rajtunk, akkor a többi legyen kicsit visszafogottabb. Egyrészt, az ékszerek elnyomják egymást, vagy éppen túl soknak hathatnak egyszerre, másrészt saját magunkat is szinte eltakarjuk több különleges ékszerrel, ha egyszerre viseljük őket.Hívjon!