Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha ékszert ajándékozunk?

Az ékszer, mint ajándék, meglehetősen elterjedt, sokan tartják jó ötletnek, hogy meglepjék a szeretteiket egy igazán szép darabbal. Az ékszer ajándékozásának azonban vannak rizikói, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni, hiszen mégiscsak nívósabb, minőségibb, és ennek megfelelően drágább ajándékról van szó. Pont ezért, alaposan érdemes átgondolni, hogy kinek is adunk ilyen ajándékot, és milyen apropóból.


karikagyűrű, ajándék ékszer

Olcsót ne!

Ahogy említettük, a minőségi ékszer nem éppen olcsó, ajándékba márpedig nem igazán illik olyan ékszert venni, ami nem képvisel magas minőséget. Felejtsük el a bizsukat, hamis kővel kirakott ékszereket, ilyesmit nem illik ajándékozni, egyszerűen méltatlan. Ha ékszer mellett döntünk, akkor az legyen színvonalas. És itt ütközünk a következő problémába, ugyanis vannak íratlan szabályok arra vonatkozóan, hogy milyen szintű kapcsolatok mekkora értékű ajándékokat bírnak el.

Komolyabb anyagi ráfordítás csak igazán közeli és bensőséges kapcsolatban képzelhető el, egy felületes ismeretségnél akár kínosan is kijöhet, hogy ha a másik fél úgy érzi, túl nagy értékű ajándékot kapott, ezért csak óvatosan az ékszer vásárlással! A szülőknek, testvérnek, nagyon közeli barátnak, esetleg a párunknak azonban bátran vásárolhatunk igazán jó minőségű ékszereket, természetesen azokon a határokon belül, amiket a pénztárcánk enged.

Ne nekünk tetsszen, hanem neki!

Nem árt tudni, hogy ha ékszervásárlás mellett döntünk, akkor fontos hogy jól ismerjük a megajándékozott fél ízlésvilágát, és olyan ékszert válasszunk, ami egészen biztosan tetszeni fog neki. Ha ezzel kapcsolatban kicsit is bizonytalanok vagyunk, akkor kérjünk segítséget, mert nincs annál kellemetlenebb, mint amikor nagyobb összeget költöttünk egy szerintünk gyönyörű ékszerre ajándék gyanánt, aztán azt tapasztaljuk, hogy a célszemély zavartan mosolyog, hebeg-habog, nem igazán tudja, mit mondjon, mert nem tetszik neki. Esetleg kedvesen megköszöni, majd sohasem hordja, mert nem az ő stílusa, nem tudja magán elképelni.

Nemcsak nekünk kínos egy ilyen szituáció, a másik félnek ugyanannyira az, és természetesen egy ajándékozásnál nem lehet cél hogy kellemetlen helyzetbe hozzuk azt, akit meg szerettünk volna lepni. Ékszert tehát csak abban az esetben vegyünk, ha biztosak vagyunk benne, hogy ismerjük a célszemély ízlését, és olyat tudunk neki ajándékozni, ami 100%, hogy tetszeni fog neki.

És hogy milyen ékszer legyen az ajándék?

Nos, ez természetesen függ attól, hogy akit megajándékozunk, milyen ékszereket visel szívesen. Ha fülbevalón kívül soha nem láttunk még rajta mást, nem biztos, hogy célszerű karkötőt vásárolni neki.

A gyűrűnek általában párok között van jelentősége, ezt nem árt szem előtt tartani, amikor választunk, ahogy azt is, hogy akár félreérthető is lehet a gyűrű célja a másik számára. Ezért gondoljuk meg alaposan!

Eljegyzési gyűrű, jegygyűrű kedvező árakon kattintson!A karkötő, nyaklánc, fülbevaló, medál, bross megfelelő ajándék lehet, ha olyasvalakinek adjuk, aki szívesen visel adott típusú ékszert.

Összességében ékszert ajándékozni valóban jó ötlet, de gondoljuk át alaposan, hogy kinek és milyen ékszert vásárolunk, így megelőzhető minden esetleges kellemetlen szituáció.

Karikagyűrű széles választékban itt!
<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés