Érdekességek a gyémántokról | Blog | Gyemantgyuru.hu

Gyémántos érdekességek

Talán csak kevesen tudják, de annál érdekesebb ez a néhány tény a gyémántokról.


Gyémánt jegygyűrűA gyémántok a világ legkeményebb ásványai, alkotójuk a szén, és szinte semmi mást nem tartalmaznak. Tiszták és fényesek. Olyan kemény anyag ez, amit például megmunkálni is csak egy másik gyémánttal lehet. Vagyis csiszolni, formálni a gyémántokat szintén gyémánt alapú eszközökkel szokás.

A föld legmélyéről, nem ritkán akár 100 mérföldes mélységből bányásszák ki a gyémántot. A leghíresebb gyémántbányákat a Föld déli féltekén találjuk, Dél-Afrika neve például szinte össze is forrt a gyémántbányászattal.

Olyan "öreg", régi kövekről van szó, melyeknek kora esetenként akár a 300 millió évet is elérheti. Nem véletlen, hogy ?sokat látott", értékes kövek ezek, és ahogyan a Föld mélyének szinte minden kristályos szerkezetű ásványa, úgy a gyémánt is magába szívja évmilliók energiáit a Föld mélyén.

Ezért energetikai információi miatt egyes helyeken még gyógyításra is alkalmazzák. Világszerte hiszik ugyanis, hogy a gyémánt jó hatással van a betegekre, mert fizikai és mentális betegségeket is kezelni tudtak általa vagy a segítségével.

Az is érdekesség, hogy a gyémánt neve, a diamond szó feltehetőn az Ádám szóból ered és így legyőzhetetlent jelent. Arra is utalhattak ezzel a névadói, hogy a gyémánt megmunkálása, a keménysége és ellenállósága miatt nagy kihívást jelent. Ez is annyira mélyen beívódott az emberek tudatába, hogy az ókorban szobrokat, totemeket díszítettek gyémántkövekkel, például azok szemeit rakták ki gyémántból, hogy biztosítsák a nép védelmét különböző természeti behatásoktól, katasztrófáktól vagy ellenséges támadásoktól.

GyémántgyűrűA gyémánt összeforrt a szerelemmel is az idők során és vált úgy a tartós kapcsolatok és örök szerelmek szimbólumává, hogy például egy jegygyűrűben a végtelenséget, az értéket, a kikezdhetetlenséget, a tartósságot és így az örök összetartozást jelenti sokak számára.

Aligha létezik a gyémántgyűrűknél kedvesebb és kifejezőbb érték egy házasság ?megpecsételésére", és az örök összetartozás képviseletére.

Ha pedig Ön is jegygyűrűt választ kedvese számára gyémántkövekkel, akkor az legyen egy életre szóló választás


Forevermark gyémántEgy nagy szerelem megérdemli, hogy a jegygyűrű gyémántgyűrű legyen. Egy olyan hölgy, akivel a férfi az életét tervezi összekötni és leélni, mert boldogságukat egymás mellett találták meg, méltán viselheti a Föld legértékesebb kincseit az ujján.

Ékszerboltunk és online ékszer-shopunk is egyike azoknak az ékszerüzleteknek, amelyek a Forevermark gyémánt ékszereit ? és azok között jegygyűrűket, gyémántgyűrűket, eljegyzési gyűrűket is kínálhatnak.

Ékszereink, - melyek között a gyémántgyűrűk a legnépszerűbbek és legkeresettebbek - saját ötvösműhelyeink kreativitását, megújulását, odafigyelését és mestermunkáit vonultatják fel. Tapasztalt kollégáink szívesen segítek kiválasztani a hölgyhöz méltó és illő formájú követeket és jegygyűrűket.

Válogasson nálunk és találja meg ebben is az igazit, ezúttal a gyémántgyűrűt nálunk!Hívjon!