Fülbevalók: legyen, ne legyen, milyen legyen?

Nagyjából mindenki által elfogadott és természetesnek hat, hogy a nők viselnek fülbevalót. Legtöbbször a kislányoknak már babakorukban berakatják a szülők az első fülbevalójukat. Ugyanakkor egyre gyakrabban üti fel a fejét az a vélekedés, hogy erről mindenkinek magának kéne dönteni, és nem kellene, hogy automatikus legyen, hogy a kislányoknak kilyukasztják a fülüket. Jelenleg ez leginkább a szülők döntése szokott lenni. Vannak, akik szerint ez jó dolog, mert így gyorsan, és gyakorlatilag fájdalommentesen túlesik rajta a gyerkőc, nem is emlékszik rá. És vannak, akik szerint nem szabadna, hiszen ez egy maradandó dolog, ami nyomot hagy a testen, az érintettnek kellene döntenie róla (gyerek esetében nyilván később).


Az elfogadott piercing

gyémánt gyűrűAmi tény, hogy maga az, hogy egy nő fülbevalót hord, társadalmilag teljesen elfogadottnak számít. Manapság senki nem lepődik meg rajta, igaz, azon sem, ha nincs a fülbevaló. Egy olyan testékszer, ami valamiért sokkal elfogadottabb, mint a többi, és hiába jár a test lyukasztásával, akkor sem szúr szemet senkinek, ellentétben például egy orrpiercinggel. A fülbevalóval kapcsolatban az általános vélekedés az, hogy szép, és ugyanolyan természetességgel viseljük, mint egy nyakláncot vagy egy karkötőt.

Feldobja a megjelenést

Egy elegáns, csinos ruha, egy szépen megcsinált frizura mellé szinte kötelező egy gyönyörű fülbevalót is viselni, ez teszi teljessé az összhatást. A legtöbb ékszerszetthez is tartozik fülbevaló a nyakláncon és a karkötőn kívül, ez is mutatja, hogy mennyire természetesnek vesszük a fülbevalók viselését a mindennapokban. Fülbevalóból persze többféle elérhető, vannak egészen pici, nem hivalkodó, nem feltűnő darabok, és vannak nagy és díszes típusok is, egyéni ízlés függvénye, hogy ki melyiket preferálja. Habár azért az öltözékünk, illetve az alkalom is befolyásolja, hogy melyik jelent ideális választást.

Fülbevaló férfiakon?

Fülbevalót olykor a férfiak is viselnek, habár erről azért már erősen megoszlanak a vélemények. Hogy ki szerint van ennek létjogosultsága, és ki az, akinek egyáltalán nem tetszik, az abszolút egyéni ízlés kérdése. A férfiak többnyire dísztelen fülbevalót szoktak hordani, és minél kisebbet ? ebből a szempontból mások, mint a női fülbevalók, illetve jellemzően csak az egyik fülünkben viselik az ékszert, és nem az elegancia fokozása céljából.

Akárhogy is, mindenkinek saját szuverén joga eldönteni, hogy szeretne a fülbevalót viselni, illetve szeretné-e, hogy gyermeke fülét átfúrják a fülbevaló érdekében. Az biztos, hogy minden korosztály, illetve mindkét nem megtalálja a számára ideális fülbevalókat, ugyanis a választék manapság rendkívül széles.Hívjon!