FĂ©mallergia - mit tehet, aki nem bĂ­rja az Ă©kszereket? | Blog

FĂ©mallergia - mit tehet, aki nem bĂ­rja az Ă©kszereket?

Sok Ă©kszerkedvelƑ Ă©letĂ©t keserĂ­ti meg a fĂ©mallergia, hiszen az Ă©kszerek zöme bizony fĂ©mbƑl kĂ©szĂŒl. A lehetƑsĂ©gek Ă­gy meglehetƑsen korlĂĄtozottak azok szĂĄmĂĄra, akiknek bƑrtĂŒneteket okoznak a fĂ©mek. SzerencsĂ©re nĂ©mileg ĂĄrnyaltabb a kĂ©p annĂĄl, hogy aki fĂ©mallergiĂĄs, az egyĂĄltalĂĄn nem tud Ă©kszereket viselni, ugyanis az Ă©kszerek többfĂ©le fĂ©mbƑl kĂ©szĂŒlhetnek, az allergia pedig ĂĄltalĂĄban vĂ©ve nem annyira kiterjedt, hogy mindenfĂ©le fĂ©m problĂ©mĂĄt okozzon, csak bizonyos fajtĂĄknĂĄl jön elƑ az Ă©rzĂ©kenysĂ©g. TĂ©ny ugyanakkor, hogy nyilvĂĄnvalĂłan nem olyan szĂ©leskörƱek a lehetƑsĂ©gek, mintha nem lenne semmi gond ezen a tĂ©ren.


eljegyzési gyƱrƱ

Miben nyilvånul meg a fémallergia?

Legtöbbször viszketĂ©st, bƑrpĂ­rt, kiĂŒtĂ©seket okoz, Ă©s ĂĄltalĂĄban azon a terĂŒleten, ahol a fĂ©m Ă©rintkezik a bƑrrel, tehĂĄt elĂ©g könnyƱ Ă©szrevenni, mondhatni fĂ©lreĂ©rthetetlen jelei vannak.

Minél tisztåbb a fém, annål kevésbé allergizål

ÁltalĂĄban vĂ©ve igaz, hogy minĂ©l tisztĂĄbb, "nemesebb" egy fĂ©m, annĂĄl kevĂ©sbĂ© valĂłszĂ­nƱ, hogy allergiĂĄs tĂŒneteket fog okozni. Éppen ezĂ©rt az aranyra pĂ©ldĂĄul viszonylag kevesen Ă©rzĂ©kenyek, Ă©s arany Ă©kszereket olyanok is tudnak viselni, akik több mĂĄs tĂ­pust nem bĂ­rnak. Az ezĂŒst ugyanakkor mĂĄr sokaknĂĄl okoz problĂ©mĂĄt, legtöbbször azonban a bizsuk okoznak allergiĂĄs tĂŒneteket.

ElƑfordulhat ugyanakkor, hogy valaki mĂ©g az aranyat sem bĂ­rja, ilyenkor jöhetnek kĂ©pbe az olyan alternatĂ­v megoldĂĄsok, mint az orvosi acĂ©l Ă©kszerek, amik hipoallergĂ©nek. Persze ilyen szintƱ allergia mellett mĂĄr azĂ©rt sajnos tĂ©nyleg nehĂ©z megtalĂĄlni azokat az Ă©kszereket, amik valĂłban tetszenek, mutatĂłsak, illenek a stĂ­lusunkhoz, Ă©s kellƑen elegĂĄnsak is, de azĂ©rt nem lehetetlen. JegygyƱrƱ kedvezƑ ĂĄrakon!

De miért måsok a nemesfémek?

EmlĂ­tettĂŒk, hogy a nemesfĂ©mekre ritkĂĄbban szoktak az emberek Ă©rzĂ©kenysĂ©get mutatni. Ennek az az oka, hogy nehezen lĂ©pnek kapcsolatba egyĂ©b anyagokkal, Ă­gy az emberi fehĂ©rjĂ©kkel is. Egy arany Ă©kszer esetĂ©ben pĂ©ldĂĄul minĂ©l magasabb a karĂĄtszĂĄm, annĂĄl kevĂ©sbĂ© valĂłszĂ­nƱ, hogy gond lesz vele. Az alacsonyabb karĂĄtszĂĄmĂș arany Ă©kszerek ugyanakkor több nikkelt tartalmaznak, Ă©s ez mĂĄr bizony kivĂĄlthatja az allergiĂĄs reakciĂłt - Ă©rdemes tehĂĄt erre is figyelni, amikor Ă©kszert vĂĄlasztunk.

KarikagyƱrƱ minden mennyiségben és kivitelben a kínålatunkban itt!HĂ­vjon!