Van-e jelentőségük a színeknek a karikagyűrűk esetében? | Blog

Fehér, sárga, vörös, egyszínű, többszínű - van-e jelentőségük a színeknek a karikagyűrűk esetében?

Ha nézelődünk egy kicsit a karikagyűrűk között a különböző üzletekben, webáruházakban, azt láthatjuk, hogy igen széles a kínálat. Vannak hagyományos, sárga aranyból készült gyűrűpárok, de kicsit extrábbak is, amik már drágakövekkel díszítettek, többféle színűek, mintásak, esetleg vastagabbak az átlagosnál. Természetes, hogy laikusként felmerül az emberben a kérdés, hogy vajon van-e jelentőségük a különböző színeknek, formáknak, mintáknak, köveknek, és vajon mi alapján dönthetjük el, hogy melyik lehet az ideális darab a számunkra.


A lényeg szempontjából mindegy

gyémánt gyűrűNos, már első körben szeretnénk mindenki megnyugtatni: a külcsínnek a világon semmi köze ahhoz, amit a gyűrű képvisel. Tehát ugyanúgy jegygyűrűnek fog minősülni egy vörös arany-fehér arany kombinációból készült, a női darabot kövekkel díszítő gyűrű, mint a hagyományos, dísztelen, sárga arany karika. Az, hogy milyen az adott gyűrű, a funkciót semmiképpen nem befolyásolja, ilyenformán egyéni ízlés kérdése, hogy mit szeretnénk a párunk ujjára húzni, és mit látnánk szívesen a sajátunkon.

Az egyetlen dolog, amire érdemes és szokás figyelni, az az, hogy a két gyűrű egy pár legyen, tehát passzoljon egymáshoz. Kicsit kellemetlen a helyzet, ha a pár egyik tagja sárga aranyat szeretne, a másik fehéret. Természetesen nem tilos különböző darabokat választani, de így már nem fog érvényesülni az a tény, hogy a két gyűrű egy párt alkot. Természetesen a különböző színeken azért lehet finomítani ugyanolyan fazonnal, mintával, díszítéssel, hogy mégse legyenek teljesen eltérőek.

Kompromisszumot jelenthetnek a kétszínű gyűrűk

Ahogy említettük, léteznek már kétszínű karikagyűrűk is. Ezek két különböző árnyalat egymáshoz illesztésével készülnek. Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy a gyűrű egyik fele például egy vörös arany karika, a teteje pedig fehér. De más elosztás is lehetséges, lehet fehér arany gyűrűben középen egy sárga arany karika is, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. A kétszínű variáció jó kompromisszum lehet abban az esetben, ha eltérő a színnel kapcsolatos elképzelés egy pár esetében.Hívjon!