Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Évfordulós gyűrűk

Az teljesen szokványos és mindenki által ismert szokás, hogy eljegyzéskor a vőlegény gyűrűvel kéri meg a leendő menyasszony kezét, valamint a házasságkötéskor páros karikagyűrűvel fejezik ki az összetartozásukat. Nem ritka ugyanakkor az sem, hogy a kerek évfordulókra, esetleg arany-, vagy ezüstlakodalmakra is egy-egy gyűrűvel állítanak emléket a párok, sőt, akár az esküvői fogadalmukat is megújíthatják.


Ez ugyanakkor már felvet kérdéseket: milyen gyűrűt illik ilyenkor vásárolni? Karikagyűrűt, köves gyűrűt? Passzoljon a meglévőkhöz, vagy legyen teljesen másmilyen? Melyik ujjon illik ezeket viselni? Maradhat az addigi gyűrű is, vagy annak a helyére "kell" húzni az újat? Ezekre a kérdésekre igyekszünk most választ adni.

Évfordulós gyűrű a feleségnek

Gyakori, hogy kerek évfordulókon a férfi lepi meg feleségét egy gyűrűvel, ami emlékezteti arra, milyen sok éve tartanak már ki egymás mellet. Ilyen esetben teljesen szabad keze van a férjnek a gyűrű megválasztásakor, csupán egy dolgot ajánlott figyelembe vennie: a feleség ízlését, hiszen fontos, hogy örömmel viselje a gyűrűt a későbbiekben. Az ilyen céllal vásárolt gyűrűk általában kövesek, de nem igazán olyanok, mint egy hagyományos eljegyzési gyűrű. Valahol a jegygyűrű és az eljegyzési gyűrű között kell őket elképzelni, több kővel, akár színessel. A lényeg, hogy kicsit más típus legyen, hiszen mást fejez ki: a hosszú évek óta tartó összetartozást.

Ha megújítjuk a fogadalmat

Amennyiben egy ezüst- vagy aranylakodalom keretein belül megújítjuk a házassági fogadalmunkat, és szertartást is szervezünk, érdemes lehet újabb gyűrűpárral méltóképpen megpecsételni az ígéretünket. Vannak, akik a meglévő karikagyűrűt húzzák újra egymás ujjára, de egyre többen emlékeznek meg erről az alkalomról egy újabb gyűrűvel. Ilyen esetben a gyűrű viselhető az eredeti karikagyűrű felett, ugyanazon az ujjon. Ha ez valamiért nem kényelmes, a másik gyűrűsujj is megfelel, vagy akár a régi gyűrűt helyettesíthetjük is az újjal. A lényeg a gyűrűsujj, hiszen ugyanúgy a házasságot jelzi, mint az eredeti karikagyűrű.


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés