Az esküvői és eljegyzési gyűrűk típusai közötti különbség

Egy avatatlan férfi számára, aki térdre készül ereszkedni, a különféle típusú menyasszonyi, esküvői és eljegyzési gyűrűk sokasága zavarba ejtő lehet. Ez a gyors útmutató elmagyarázza azokat a különféle gyűrűtípusokat, amelyekkel találkozni fog, hogy megtalálja a tökéletes eljegyzési gyűrűt leendő menyasszonyának az eljegyzés során, az esküvő napján és azt követően.


Olcsó gyémánt
A végére egyértelmű és érthető lesz lesz, Önnek pedig csak a lánykérés miatt kell aggódnia.

A legfontosabb szabály

Mielőtt nekivágnánk, hogy elmagyarázzam a különböző gyűrűtípusokat, felhívnám a figyelmét egy fontos dologra: ez valójában nem számít. Úgy van! Lehet, hogy vannak általános kifejezések a különféle stílusú gyémánt gyűrűkhöz, de valójában Önnek kell kiválasztania a leginkább tetszőt. Ha Ön vagy menyasszonya a karikagyűrű mellett teszi le a voksát akkor ez is teljesen rendben van.

A szakzsargon általában marketingeszköz - bizonyos jellemzők leírására szolgál. Ön a végső bíró abban, hogy egy adott gyémánt gyűrű megfelel-e az adott alkalomnak.

Buktassuk le a gyűrű szakzsargont

Mindez a megfogalmazásról szól és arról, amit leírunk vele. Itt és most buktatjuk a zsargonokat.

Eljegyzési gyűrű

Ez szimbolizálja természetesen magát az eljegyzést. Ez a szeretet és az elkötelezettség szimbóluma és valószínűleg az első gyémánt gyűrű amelyet partnerének ad, melyet általában a bal gyűrűs ujjon viselnek.

Eljegyzési gyűrű


A férfiak nagyon tudnak aggódni, hogy a tökéletes eljegyzési gyűrűt válasszák, mert ez az első próbálkozásuk a "felnőtt" ékszerek világában: legyen nagy értékű és természetesen szerezzen hatalmas örömet. Akár úgy dönt, hogy meglepetésként vásárolja meg az eljegyzési gyűrűt, akár együtt választja partnerével, ez csakis Önökön múlik. Szerintünk a meglepetés fontosabb mint az eljegyzési gyűrű értéke ! Vállaljuk ezt a férfias döntést egyedül, párunk tudta nélkül.

Számos hagyomány vezet oda, hogy bizonyos gyűrűket eljegyzési gyűrűként aposztrofálnak. Ezek általában gyémántok és gyakran a régi mondás hatására választják, miszerint a gyémánt örökkévaló. Hasonlóképpen ezek jórészt aranyok, fehéraranyok vagy platinák. Egy másik meghatározó tényező, hogy a középső gyémánt önálló keretbe foglalt drágakő vagy a legnagyobb.

Karikagyűrű

Az karikagyűrűk (amelyeket néha jegygyűrűnek is neveznek) azok a gyűrűk, amelyeket a házaspár az esküvői szertartás során ad egymásnak és amelyeket a jobb vagy akár a bal kéz gyűrűsujján viselnek (a menyasszony akár az eljegyzési gyűrű alatt). A múltban ezek sima arany gyűrűk voltak. Manapság a párok gyakran választanak olyan karikagyűrűt, amelyben gyémánt is van, mely a menyasszony számára kiegészíti az eljegyzési gyűrűt.

Karikagyűrű


Az karikagyűrűk azonban még a gyémántokkal együtt is különböznek az eljegyzési gyűrűktől, mivel jellemzően nincs nagyobb középső gyémántjuk, mint az eljegyzési gyűrűnél.

Egy további megjegyzés a karikagyűrűkről ... Az elmúlt évtizedben kialakult egy új hagyomány a menyasszonyok körében, amelyet "halmozásnak" hívnak. A halmozás akkor történik, amikor az karikagyűrűt két jegygyűrű közé "beillesztik". Esztétikai szempontból ez csodálatos, kiegyensúlyozott megjelenést kölcsönözhet. A második gyűrűt az esküvő után kapják leggyakrabban egy másik alkalommal, például az első gyermek születésekor vagy egy különleges évfordulón.

Évfordulós gyűrűk

Általában évforduló gyűrűnek nevezik azokat a gyűrűket, amelyeket különleges évfordulón adnak át. Hagyományosan ezeknek három köve volt - egy a tegnapot, egy a mát és egy a holnapot képviseli. Öt és hét köves évforduló gyűrűt is gyakran látunk.

Évfordulós gyűrű


Marketing szempontból az "évfordulós gyűrű" kifejezés valóban csak leíró. Nem sokat jelent a vevő számára. Kiválasztja a megfelelő gyémánt gyűrűt, hogy kiegészítse a meglévő készletet, bárhogy is hívják.

Örökkévalóság gyűrűk

Az örökkévalóság gyűrűi az évforduló gyűrűinek részhalmaza néhány különbséggel. Hagyományosan az első házassági évfordulón vagy az első gyermek születésekor adják őket, de nincsenek kőbe vésett "szabályok". Ezeket a gyűrűket az különbözteti meg, hogy általában egyforma méretű gyémántok vagy más drágakövek ölelik körbe a gyűrűt. Ez jelképezi házasságod "örökkévalóságát".

Örökkévalóság gyűrű


Még egyszer visszatérve a terminológiára - az örökkévalóság gyűrűit gyakran használják karikagyűrűként, különösképp azon menyasszonyok számára, akik a népszerű "halmozott" gyűrűkre vágynak.

Vásárlóként tisztában kell lennie azzal, hogy ezeknek a gyémánt gyűrűknek a mérete gyakran nem változtatható - eleve meg kell határozni a megfelelő méretet. Ennek eredményeként sok gyűrűt látunk, amelyek "fél örökkévalóságnak" vagy "méretre szabható örökkévalóságnak" hívnak. Ezek a gyűrűk megközelítik az örökkévalóság gyűrűjének megjelenését, de a gyémántok nem teljes egészében vonják körül a gyűrűt, így könnyebben méretezhetők.

A közös élet folyamán számos olyan alkalom adódik, amire érdemes gyémánt gyűrűt választani ajándékként. Ne korlátozódjon a szaknyelvre, hanem válassza ki azt a gyémánt gyűrűt, amely vonzóvá teszi Önt és kiegészíti a többi gyűrűjét is. Ha kétségei vannak, vegye fel a kapcsolatot egy szakértővel, hogy releváns tanácsot kapjon.Hívjon!