Érdemes-e egyedi ékszert készíttetni? | Blog | Gyemantgyuru.hu

Érdemes-e egyedi ékszert készíttetni?

Ékszervásárlásnál előfordulhat, hogy van egy konkrét elképzelésünk, és nem találunk sehol ugyanolyat. Vagy éppen nincs elképzelés, de akárhol nézzük, egyszerűen nem találkozunk olyan ékszerrel, ami igazán megfogna, amire azt mondanánk, hogy ez lesz az. Nagyon sok esetben éppen a hatalmas kínálat az oka annak, hogy nem igazán találjuk meg, amit keresünk. Ilyenkor felmerülhet az egyedi ékszer készíttetése, mint opció, de persze szinte azonnal eszébe jut az embernek, hogy vajon megéri-e ez egyáltalán?


Drágább, de nem vészesen

karikagyűrűAz első ellenérv, ami eszünkbe jut az egyedi ékszerek készíttetése kapcsán, hogy drága mulatságnak hangzik. Nos, valóban kicsit drágább, mintha egy üzletben megvennénk egy tetszőleges ékszert, hiszen itt egyedi igények teljesítéséről van szó. Azonban nem kerül a sokszorosába, tehát ha valóban megvan a határozott elképzelésünk, akkor érdemes lehet eljátszani ezzel a gondolattal. A költségek csökkenthetők, ha esetleg van alapanyag, ami feldolgozható - arany ékszereket sok készítő olvaszt be, és használ fel újra ilyen esetben.

Az egyediségnek eszmei értéke van

Ami egyértelműen az egyedi ékszerek mellett szól, az az, hogy sokkal nagyobb hozzáadott értéke van egy olyan ékszernek, ami a saját szájízünk szerint, a saját ízlésünk alapján készül el. Pláne, ha az adott ékszer egy ajándék, és valóban sikerül vele eltalálnunk a megajándékozott fél ízlését: ebben az esetben láthatja, hogy valóban gondoltunk rá, valóban valami személyeset szerettünk volna adni. Ráadásul jól is ismerjük, hiszen pontosan eltaláltuk, mi tetszene neki. Eljegyzési gyűrűk itt!

Csak a miénk

Karikagyűrűk esetében például kifejezetten népszerűek az egyedi párosok, ugyanis a legtöbb házaspárnak tetszik a gondolat, hogy az adott gyűrűk csak az övék, nincs másnak ilyen.

Ez is erősíti az összetartozást érzést, illetve hogy ők különlegesek egymásnak. Az egyedileg tervezett karikagyűrűk ráadásul a pár mindkét tagjának az ízlését tükrözhetik, ami fontos abban a tekintetben, hogy mindenki azt viseli szívesen, ami igazán tetszik neki.HĂ­vjon!