Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Te mit tennél, ha elveszítenéd az jegygyűrűdet? Ez a nő 37 év után sem adta fel, hogy megtalálja!

Mióta gyűrűsujjra került az első jegygyűrű, tartja magát az az elmélet, hogyha ezt az ékszert elveszíti a gazdája, az szerencsétlenséget hoz a házasságára is, aminek ezért hamarosan vége lesz.


Jegygyűrű 37 évSzerencsére ez utóbbiban nem hitt Paula és Joe Walter, akik kerek 40 éve házasodtak össze.

A most 65 éves Paula 1980. augusztus 28-án ment férjhez élete szerelméhez, Joe-hoz, akit - az esküvő után nem sokkal - egy kisfiúval is megajándékozott.

Az évek teltek, Paula pedig sokat játszott fiával a házuk kertjében. Egy nap azonban megtörtént a baj.

Egyszer csak elveszett a jegygyűrű

1983 nyarán az asszony épp gyermekével fogócskázott a fák között, mikor a jegygyűrűje egyszerűen lecsúszott az ujjáról és elgurult a fűben.

Azt hitte, hogy az erdősávban van valahol, a közelben.

Hiába kereste azonban napokon át, hiába nézték át az egész kertet fémkereső detektorral, hiába túrták fel az évtizedek során többször is a kertet, a kicsi, de annál értékesebb, 18 karátos aranyból készült házassági zálog nem került elő.

Különleges rubinlakodalmi meglepetés

Az asszonyt nagyon bántották a történtek, mert bár nem volt babonás és nem féltette emiatt a házasságát, a jegygyűrűje nagyon sokat jelentett neki.

Múltak az évek és a házaspár boldogságára szerencsére egy pillanatig sem vetett árnyékot az elveszett ékszer, bár Paula minden kerti sétája során a földet vizslatta utána.

Elérkezett a negyvenedik házassági évfordulójuk és az asszony úgy gondolta, egy szépen rendbe hozott kert lenne a lehető legjobb ajándék a férje számára, hiszen annyira szeretett a fák árnyékában üldögélni.

Rá is fért a területre a rendezés, mivel Joe már 73 éves lett és nem tudott eleget dolgozni vele, ráadásul a fiuk is a saját családjával élt már, így neki is jóval kevesebb ideje maradt a fűnyírásra és arra, hogy segítsen szüleinek a kertben.

Paula - mielőtt nekiláttak volna a feladatnak - elmesélte a kertépítő cég munkatársainak a régi történetet az elvesztett jegygyűrűjéről.

Ekkor még nem is sejtette, hogy az új csapat - amelynek tagjai egymás között azonnal megbeszélték, hogy nagyon figyelni fognak a munkálatok során, hátha rálelnek az ékszerre - milyen váratlan meglepetéssel fog előállni hamarosan.

37 év után titokzatos módon került elő a jegygyűrű

Pár nap múlva a munkások elkezdtek dolgozni és alaposan felforgatták a kertet, zúgott a fűkasza, a motoros fűrész és egyre nagyobb földkupacok lettek mindenhol.

Hirtelen azonban csend lett és az egyikük kihívta Paulát a házból.

Az asszony legnagyobb meglepetésére az egyik munkás tenyerén ott csillogott a jegygyűrű, amiről ennyi év után sem tudott lemondani.

Kiderült, hogy pont ott találták meg, ahol leesett az ujjáról, így 37 éven át várta ott a tulajdonosát.

Így, a negyvenedik házassági évfordulójukon, a rubinlakodalmukon Joe ismét Paula gyűrűsujjára húzta a jegygyűrűjét.

Ennél szebb ajándékot pedig egyikük sem kívánhatott volna! Meg is egyeztek abban, hogy jöhet a következő 40 év!


< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés