Hogyan találjuk meg párunk elveszett karikagyűrűjét? | Blog

1.lépés: Támogatás. Valószínűleg ön nagyon dühös, amiért férje/felesége elveszítette a karikagyűrűjét, és ez érthető is. Mindemellett próbálja ezt nem kimutatni, és nem hibáztatni túlzottan párját a szerencsétlen eset miatt. Ő már így is épp elég szomorú és bosszús. Ajánlja fel neki a segítségét. Vegyenek elő tollat, papírt, és írják össze az összes helyet, ahol a karikagyűrű lehet. Induljanak attól a helytől, ahol még biztosan a párjuk ujján volt a gyűrű.


2.lépés: Keresés. Nézzék meg közösen az összes helyet, amit felírtak a listára. Vigyenek magukkal elemlámpát, hogy a lakás olyan pontjait is ellenőrizni tudják, ahová nehéz belátni. Ha az autót nem is írták fel a listára, azt is nézzék át. Ne hagyjanak ki egyetlen lehetséges helyet sem.

3.lépés: Induljunk útnak! Ha már a házban és az udvaron is átnéztünk minden helyet, akkor induljunk el otthonról. Először a munkahelyre érdemes menni, útközben ugyanazon az útvonalon, ahol mindig is jár kedvesünk. A munkahelyen kérjük a kollégák segítségét, és ha létezik a talált tárgyaknak külön hely, akkor azt is ellenőrizzük. Ha olyan helyen dolgozik, ahol túl sokan fordulnak meg, akkor azoktól is érdeklődhetünk, tudnak-e valamit a karikagyűrűről, akik gyakran és sokat vannak ott.

4.lépés: Telefonálás. Írjunk egy listát azokról a nyilvános helyekről, ahol azóta volt életünk párja, hogy utoljára látta a jegygyűrűjét (például étterem, bolt, konditerem, stb.). Hívjuk fel ezeket a helyeket, és érdeklődjünk, nem találtak-e egy karikagyűrűt. Hagyjuk meg a telefonszámunkat, hogy fel tudjanak hívni, ha mégis előkerülne a gyűrű. Hívjuk fel a legközelebbi zálogházat, esetleg olyan ékszerészeket is hívhatunk, akik bevesznek tört aranyat. Adjunk pontos leírást a karikagyűrűről, hogy be tudják azonosítani, ha esetleg beviszik hozzájuk.

5.lépés: Utókövetés. Ha eddig nem jártunk sikerrel, személyesen is elmehetünk azokra a helyekre, ahová csak telefonáltunk. Felhívhatjuk a barátainkat, rokonainkat, nem találták-e meg a gyűrűt, vagy nincs-e valami ötletük, hol lehet. Emellett arra is megkérhetjük őket, hogy segítsenek a keresésben.

6.lépés: Ha nem találjuk meg a jegygyűrűt, akkor is biztosítsuk párunkat arról, hogy nagyon szeretjük, és hogy ez a szerencsétlen eset nincs hatással a házasságunkra. Az is elképzelhető, hogy néhány nap múlva kerül elő a gyűrű, így nem érdemes egyből újat venni. Ha mégis úgy döntünk, hogy új jegygyűrűt veszünk, akkor érdemes akár biztosítást is kötni rá.Hívjon!