Elegánsak-e a színes ékszerek? | Blog

Elegánsak-e a színes ékszerek, vagy inkább maradjunk a klasszikusoknál?

Sokakban él még az a tévhit, hogy ha elegánsan szeretne valahol megjelenni, akkor nem nagyon gondolkozhat abban, hogy színes ruhákat, vagy kiegészítőket viseljen, legfeljebb néhány sötétebb árnyalat megengedett. Nos, ez ebben a formában nem igaz, hiszen a színek nagyon sokat hozzá tudnak tenni ahhoz, hogy az öltözék összképe kellőképpen rendben legyen.


gyémánt gyűrűUgyanakkor fontos tudni, hogy valóban létezik néhány íratlan szabály a színek viselésével kapcsolatban, és ezeket nem árt betartani, ha valóban jól akarunk kinézni.

Jöhetnek a színek, de nem korlátlanul

Természetesen az senkinek nem lehet célja, hogy úgy nézzen ki, mint egy papagáj, tehát valóban nem éppen célszerű különösen élénk színeket párosítani egymással. A legjobb, amit tehetünk, ha kiválasztunk egy, legfeljebb két uralkodó árnyalatot, ami meg fogja határozni az öltözékünket, és ehhez valami visszafogott alapszínt válasszunk, ami persze passzol hozzá.

Valami hasonló a helyzet az ékszerekkel is: nyugodtan választhatunk színes darabokat, de ne tarkabarka, egymáshoz nem illő, véletlenszerűen összeállított színvilágúakat.

Azért ha nagyon őszinték akarunk lenni, a valóban minőségi ékszerek esetében ilyenekkel nagyon nem is találkozhatunk, hiszen ezek nem olcsó darabok, így természetesen a legnagyobb műgonddal tervezik meg őket. Azt a hibát azonban elkövethetjük, hogy hiába választunk ki egy-egy szép és kifinomult darabot, azok nem illenek össze az öltözékünkkel, vagy éppen nem passzolnak. Ezzel pedig agyonvághatjuk a legszebb ruhát és a legszebb ékszereket is. Az összhatás erejét ne becsüljük alá, az fogja meghatározni ugyanis a megjelenésünket, nem az egyes darabok.

Fontos a harmĂłnia

Mindig olyan színű ékszert viseljünk, ami valamilyen módon harmonizál az öltözékünkkel, a hajunk színével, vagy a szemünk színével. Így nem nyúlhatunk mellé, egységesebb lesz az összhatás. Ha tőlünk elütő színű darabokat választunk, magunkra vonzzuk a tekinteteket, de nem a jó értelemben. Ezért érdemes tartózkodni többszínű kiegészítőktől.

Tovább léphetünk tehát a fehér gyémánt ékszerek világán, de fontos, hogy megválogassuk, mikor mit, és mihez szeretnénk felvenni.HĂ­vjon!