Ékszert ajándékba... de pontosan mit? | Blog | Gyemantgyuru.hu

Ékszert ajándékba... de pontosan mit?

A karácsony közeledtével egyre többen gondolnak arra, hogy ékszerrel ajándékozzák meg a számukra fontos személyt, személyeket. Szép gondolat, de ezzel ingoványos terepre tévedünk, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ékszerre esik a választásunk.


gyémánt eljegyzési gyűrűAzt már korábban tárgyaltuk, hogy nagyon ismerni kell a másik felet ahhoz, hogy valóban olyan darabot ajándékozzunk a számára, ami az ő stílusa, és amit szívesen visel. Ezúttal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlenül mindegy, milyen ékszert vásárolunk valakinek, mert vannak olyanok, amik komolyabb jelentéssel bírnak, ez pedig olykor félreértésre adhat okot, kínosabb lehet.

Gyűrű

Tudjuk, hogy a gyűrűnek van egy olyan szerepe is, hogy kifejezze az összetartozást. A férfi gyűrűvel kéri meg a nő kezét, a házasok karikagyűrű párt viselnek, hogy tudassák a világgal, ők egy párt alkotnak. Éppen ezért gyűrűt nem ajándékozunk akárkinek: leginkább csak a párunknak, de ezt is óvatosan!

Ha még nem vagyunk házasok, és nem is az a terv, hogy a karácsonyfa alatt megkérjük a kezét, nem biztos, hogy a legjobb választás egy gyűrű, mert könnyen lehet, hogy a szeretett hölgy félreérti. Ez amellett, hogy roppant kínos, teljesen el fogja rontani az ünnep örömét, és nyilván az ajándéknak sem fog annyira örülni, mint szerettük volna. Ilyen esetben tehát válasszunk más ékszert. Jegygyűrű széles választékban itt

Karkötő nyakék, fülbevaló

Tökéletes ajándékok, amennyiben szoros viszonyban vagyunk a megajándékozott féllel. Az édesanyánknak egy szép nyaklánc jó választás, az előző példában leírt kedvesünknek egy pár szép fülbevaló szintúgy. Arra vigyázzunk, hogy ha nem túl szoros a kapcsolat, és ékszert ajándékozunk, a másik kellemetlenül lekötelezve érezheti magát, éppen ezért ezt inkább mellőzzük, és tényleg csak a legfontosabb személyeket tiszteljük meg egy ilyen személyes és színvonalas ajándékkal! Egyébként is, ha kis túlzással mindenkinek ékszert veszünk, gyorsan elveszíti a varázsát, sablonná válik, így már nem is tudunk akkora örömet okozni vele.

Eljegyzési gyűrűk széles választékban megtalálhatóak itt!HĂ­vjon!