Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Ékszerek férfiakon

Amikor ékszerekről beszélünk, általában a nőkre asszociálunk, nem véletlenül: ha megnézzük az általános kínálatot, főleg hölgyeknek szánt ékszerekkel találkozunk, és általában ők is viselnek szívesebben ékszereket. Vannak azonban férfiaknak készült darabok is, és megfelelően viselve nagyon elegánsak is tudnak lenni.
Tény ugyanakkor, hogy nem minden férfi visel szívesen ékszereket, és kell is egy stílus ahhoz, hogy valóban jól álljon az adott férfin. Nem mindegy, hogy mihez mit viselünk, illetve, hogy mennyit: férfiak esetében fokozottan igaz, hogy a kevesebb néha több. Ha azonban sikerül mértéket tartani, és megtalálni a leginkább hozzánk illő darabokat, az erősebbik nem képviselőiként is bátran viselhetünk ékszert.

Sok férfi visel gyűrűt

A legalapvetőbb ékszer, amit egy férfi viselhet, az a gyűrű, méghozzá a többség karikagyűrűt, jegygyűrűt visel, miután megnősült. Ez a gyűrű hasonlít a feleség ujján lévő darabhoz, nem véletlenül, hiszen az összetartozást jelképezik a gyűrűk, egy párt alkotnak. A házaspár férfitagjának készített verzió általában kevésbé díszes, esetleg kicsit vastagabb, mint a női változat.

A jegygyűrűkön kívül a gyűrűviselés általában nem jellemző, legfeljebb pecsétgyűrűt látni elvétve néhány férfin. Ezek sokszor családi örökségek, amik apáról fiúra szállnak, esetleg státuszszimbólumok. Ma már egyre ritkábban hordják őket, a férfiak ékszerviselete inkább a karikagyűrűre kezd korlátozódni.

Nyakláncok, karkötők, és kifejezetten férfiaknak készült ékszerek

A nyaklánc és a karkötő esetében fontos, hogy ne legyen sok. Karkötőt igen ritkán látni férfin, ha igen, akkor is vastagabb, testesebb darabok, amik nem díszítettek, és egyszerre egyet hordanak. A nyakláncokkal ugyanez a helyzet: a férfi nyakláncok vastagok, és önmagukban viselik őket. Az erősebbik nem képviselőinek ugyanakkor készülnek olyan ékszerek is, amik a nők repertoárjában nem találhatók meg, például nyakkendőtűk. A mandzsettagombok is kifejezetten férfias ékszerek.


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés