Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Ékszerek karácsonyra: milyet ajándékozzunk?

A karácsony kapcsán minden évben megnő az érdeklődés az ékszerek után. Nem véletlen, hiszen nagyon szép, kedves ajándék egy-egy ékszer, főleg a nőknek. Ez azonban csak akkor igaz, ha olyan ékszert veszünk, ami megfelel a megajándékozott fél ízlésének, el tudjuk találni, hogy minek örülne, és mit hordana szívesen. Ehhez alapvető, hogy ismerjük a megajándékozni kívánt hölgyet, hiszen csak így tudunk számára olyan ékszert választani, ami tetszeni fog neki. De milyen ékszert is válasszunk?


Gyűrű - férjtől, partnertől

A gyűrű egy kényes terep, nem árt vele óvatosan bánni, ennek elsődleges oka pedig az, hogy fejben legtöbbször összekapcsoljuk az eljegyzéssel, házassággal. A gyűrű ezért nagyon személyes ajándék, leginkább a házastárstól helyénvaló. Ha a két fél még nem házas, a gyűrű okozhat félreértéseket, így nem biztos, hogy célszerű ajándékba adni, ha nem eljegyzési gyűrűnek szánjuk. Némileg más a helyzet, ha a gyűrű egy szett része, ebben az esetben természetesen nyugodtan adható ajándékba, nem félreérthető.

Kiváló ajándék a karkötő, a nyaklánc és a fülbevaló

A karkötő, a nyaklánc és a fülbevaló mindegyike kiváló ajándék, de ahogy már említettük, illik igazodni a megajándékozni kívánt hölgy stílusához. Figyeljük meg, mit visel szívesen: ha még életünkben nem láttunk rajta karkötőt, nem biztos, hogy az a legjobb választás. Ugyanez a helyzet a fülbevalóval és a nyaklánccal is.

Amennyiben azt már eldöntöttük, melyik ékszer lenne ideális, a designra fordíthatjuk a figyelmünket. Itt szintén lényeges a megajándékozott fél ízlése, hiszen nyilván nem fog egy nagy, gazdagon díszített medált szívesen viselni, ha egyébként a szolidan elegáns stílus híve. Az emberek egy része hajlamos elfelejteni, hogy nem magának vásárol, amikor ajándékot vesz: nem az a lényeg tehát, hogy nekünk kedvünkre való legyen az ajándék, hanem az, hogy a célszemély örüljön neki.

Ne feledjük: az, hogy drága ékszert vásárolunk, korántsem biztos receptje a sikernek. Attól még, hogy valami minőségi, nem biztos, hogy mindenkinek tetszik, ezért csak akkor ajándékozzunk ékszert, ha biztosak vagyunk abban, hogy kedvére lesz a másiknak!


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés