Díszítsük-e a karikagyűrűt? | Blog | Gyemantgyuru.hu

Díszítsük-e a karikagyűrűt?

A karikagyűrű a házaspár összetartozását szimbolizálja, éppen ezért a gyűrűkön is látni, hogy egy egységet alkotnak: hasonlóak. Mivel mindkét fél viseli őket, fontos, hogy mindkét fél ízlése érvényesüljön a gyűrűk kiválasztása során, így szívesen fogják viselni a gyűrűket. Választani persze nem könnyű, és ennek nem az az oka, hogy nem elég bőséges a kínálat: sokkal inkább a rengeteg lehetőség az, ami elbizonytalaníthatja és összezavarhatja a házasulandó párokat, hiszen mégiscsak egy olyan gyűrűt választanak ki, amit jó esetben életük végéig viselnek majd.


Az aktuális trendek

karikagyűrű

A jegygyűrűk választásában persze az aktuális trendeknek nagy szerepük van.

Népszerűek mostanság a letisztult, kifinomult formák, illetve a kétféle színt kombináló gyűrűk ? ezek többnyire sárga arany és fehérarany kombinációját jelentik. A négyzetes, illetve féldomború, domború formák örök klasszikusnak számítanak, a mai napig rendkívül közkedveltek.

Ami a díszítettséget illeti, a lehetőségek igencsak széles skálán mozognak. Lehet egy karikagyűrű páros teljesen díszítetlen, és különböző módon díszített is. Gravírozással, minták karcolásával, kövekkel ? természetesen mindez egyéni ízlésre van bízva. Lehet teljesen egyedi karikagyűrűt is készíttetni, inspirációnak pedig jó néhányat végignézhetünk a már meglévő kínálatban, és akár több, nekünk tetsző darabból is összeállíthatjuk az igazit.

Kellenek-e a dĂ­szek?

Egy eljegyzési gyűrű a maga egyszerűségében is szép tud lenni, valódi szépségét pedig a jelentése adja. De természetesen aki komolyabb esztétikára vágyik, annak van lehetősége kicsit "cifrázni" a gyűrűt. A férfiak általában az egyszerűbb karikagyűrű hívei, ezért is bevett szokás, hogy a gyűrűpár női tagja némileg díszesebb. Mindemellett azért arra törekedni kell, hogy látszódjon, a két gyűrű összetartozik, de a nőit szokás például kövekkel díszíteni, míg a férfinak szánt darabról ez jellemzően lemarad. A lényeg, hogy a végeredménnyel mindkét fél elégedett legyen.HĂ­vjon!