Az légy, aki vagy

Az első benyomás fontosságával mindannyian tisztában vagyunk. Csakhogy nem szabad elfelejtenünk, hogy megjelenésünk folyamatosan befolyásolja megítélésünket, a sokadik látásra is. Jó ez, vagy sem, sajnos senkit nem érdekel. Egyáltalán nem mindegy, mikor, hol és mit viselsz, legyen az ruha, cipő, vagy ékszer.


az légy aki vagy Régen a viselt ékszerek száma és milyensége egyértelműen jelezte a társadalmi hovatartozást. Habár ez manapság sokat finomodott, árulkodnak rólunk ékszerviselési szokásaink.

Az ősi, kínai hagyományok szerint a gyűrűk viselésének helyét ujjaink jelentése határozza meg. A hüvelykujj a szülők, a mutatóujj a barátok, testvérek, a középső ujj saját magunk, a gyűrűs ujj a párunk, a kissujj a gyermekünk megtestesítője. Ha valakinek a kezére téved a tekintetünk, rögtön látjuk, házas vagy eljegyezték. A viselt gyűrűk értékéről azonban nem tudunk meg bővebb információt, így a társadalmi hovatartozás megállapításában az ékszerek már nem játszanak akkora szerepet.

Ha van egy bevált stílusod, szerencsés vagy! Őrizd meg és próbálj minél többet kihozni magadból. A protokoll írott és íratlan szabályai azonban meg kell, hogy határozzák ékszerviselési szokásainkat. Így például munkahelyre, hivatalos eseményekre nem illik nagyon nagy méretű, feltűnő darabokat választani. Ezeket azonban bátran viselhetjük szabadidőnkben.

Gondoltad volna, hogy az ékszerek méretéből is következtetnek a belső tulajdonságaidra? A nagy méretű ékszerek viselőiről azt tartják, életvidámak optimisták, tele vannak önbizalommal.

Ezzel szemben az apróbb, főleg nemesfémből készült darabok viselőit kifinomultnak, intelligensnek tartják. Természetesen nem szabad csak a külsőségekre hagyatkozni, de sajnos vagy éppen szerencsére, adnak egy olyan képet, amely alapján egyszerűbb következtetni a másik fél belső tulajdonságaira.

Sok minden változott azonban az ékszerviselés szabályait illetően. Míg korábban a gyöngyöket az idősek viselték, addig ma akár gyermekek is nyugodtan választhatnak egy gyöngy fülbevalót, karkötőt.

A nagyobb, feltűnőbb darabok régen a fiatalok ékszerei voltak. Manapság bármelyik korosztály hordhatja. Azonban az ilyen ékszerek viselésének a titka, hogy meg kell hagyni nekik a teret. Ha túl sok mindent magunkra aggatunk, az inkább elvesz, mint hozzáad megjelenésünkhöz. Ezeket az ékszereket inkább nyáron viseljük, mert jobban mutatnak a nyitott, bőrünket szabadon hagyó ruhákkal, mint egy zárt öltözeten.

Hasonló a helyzet a mintás, színes ruhákkal. Ezekhez ne vegyünk fel óriási és feltűnő ékszereket. Azonban egy fekete, szolíd ruhával csodát tehetnek a különleges, figyelemfelkeltő darabok. Ne felejtsük el, többféle okból nézhetnek meg minket és ne akarjuk, hogy a csodálat helyett döbbenetet okozzunk.

Igen, úgy kezdtem, hogy az légy, aki vagy. De azt nagyon sokféle módon élheted, mutathatod meg. Senki sem születik stílusikonnak, azonban nem szégyen tanulni azoktól, akikre az egész világ felnéz megjelenésük miatt.Hívjon!