Az ihlető gyémánt | Blog

Az ihlető gyémánt

A gyémánt mindig is óriási hatással volt az emberekre. De nem csak maga a gyönyörű kő, hanem minden, ami mögötte van.


Ihlető gyémánt

A gyémánt ereje

A gyémánt gyógyító ereje sok összetört női szívet forrasztott már össze. De ha hihetünk benne, más, spirituális hatást is tulajdoníthatunk neki.

Bár nem más, mint kémiailag tiszta szén, víztiszta átláthatósága miatt a tisztaság, ártatlanság szimbólumává vált. Csillogása révén a fény kövének nevezik és keménysége okán úgy tartják, különleges védelmet tud biztosítani, így hamar a legyőzhetetlenség, a hősiesség megtestesítőjévé vált.

Az első világháborúban például az emberek apró kis gyémántokat vásároltak szeretteiknek, mert hittek benne, hogy az legyőzhetetlenné fogja tenni őket és megvédi minden bajtól.

A gyémánt vonzásában

Amellett, hogy mindig is a gazdagság szimbóluma volt, a párkapcsolatokban is jelentős a szerepe, hiszen úgy vélik, összetartó erőt teremt, mellyel erősíti és tisztává teszi a kapcsolatokat.

Más kristályok gyógyító energiáit is felerősíti, így megnövelve azok pozitív hatását. Sajnos azonban a negatív energiákat is felerősíti, úgyhogy kerüljük az ártó gondolatokat, amikor viseljük!

Azt mondják, minél nagyobb a gyémánt, annál jobban nyeli el az elektromágneses szmogot, úgyhogy Hölgyeim, a saját védelmükben ezt az információt feltétlenül osszák meg Párjukkal! Különösen a hosszas focimeccsek nézése közben van óriási szükség a TV által kibocsájtott káros hatások ilyen módon történő semlegesítésére.

Állítólag erős fájdalomcsillapító hatása is van. Az mondjuk egészen biztos, hogy kevés olyan sértődött hölgy van, aki elutasítja ezt a fajta gyógyírt, ha sérelem éri.

Olyannyira hittek gyógyító hatásában, hogy évszázadokon át a gyomorrendszeri problémákat gyémántpor fogyasztásával enyhítették. Mivel hatása nem bizonyított, nem javasoljuk, hogy bárki is alávesse csodás ékszerét a porrá őrlés folyamatának.

Sokakat megihletett

Rengeteg dal, regény és vers is született a gyémánt hatására. Már gyerekkorunkban is találkozhattunk némelyikkel, például amikor együtt szurkoltunk a kiskakasnak, hogy nehogy visszaadja a gyémánt félkrajcárt a duci török császárnak. De ne felejtsük el, hogy a legszebb királylányok is mind gyémántszeműek voltak.

Alexander Dumas a Királyné nyakéke című művében együtt izgulhattunk a szerzővel, hogy a vágyott, csodás gyémánt nyakék kerüljön végre Marie Antoinette nyakába. Hát sajnos nem jött össze.

De írt a gyémántról József Attila és Móra Ferenc is. A zen írásai között is megjelent, a Gyémánt és Lótusz című tanmesében.

És ki ne emlékezne Jókai Mór izgalmas regényére, a Fekete gyémántokra!

Mozi az egész világ

Felsorolni is nehéz, mennyi filmet ihletett meg a gyémánt. A Csiszolatlan gyémánt, a Véres gyémánt, a Trükkös gyémántrablás, a Gyémántkönnyek, a Gyémánt románca, mind-mind nem létezne ihletőjük, a gyémánt nélkül.

Korábbi blogbejegyzésünkben pedig megismerkedhettünk már a filmtörténelemben szereplő legjelentősebb gyémánt ékszerekkel.

De az sem véletlen, hogy a filmcsillagokat Hollywood gyémántjainak is szokták nevezni.

Dalban mondják el

És ne feledkezzünk meg azokról a dalokról, melyek szintén erről a különleges kőről szólnak.

Prince-től a Diamonds and Pearls, amit mindenkinek muszáj meghallgatnia.

De a gyémánt ihlette a Beatles egyik legvitatottabb dalát, a Lucy in the Sky with Diamonds-ot is, melyet John Lennon kisfiának, Juliannek rajza inspirált, sokaknak azonban máshonnan volt ismerős a dal címéből kiolvasható LSD rövidítés.

De a hazai szerzők sem fukarkodtak. Nagyon sok csodás dal született a gyémánttal kapcsolatban. Igazi gyógyító hatással van a szívre, ha meghallgatjuk Demjén Ferenctől az Elveszett gyémántok, Cserháti Zsuzsától a Hamu és Gyémánt, vagy a Kimnowaktól a Gyémánt című dalt.

Egy biztos, akár viseljük, akár nézzük, akár hallgatjuk, a gyémánt hatással van ránk.Hívjon!