Az esküvő legfőbb kelléke, a gyémántgyűrű | Blog

Az esküvő legfőbb kelléke, a gyémánt eljegyzési gyűrű

A nő ujjára felhúzott gyűrű mindig is az igaz szerelem és az összetartozás szimbóluma volt, amivel a férfi kifejezte az elköteleződését és örök hűséget esküdött annak a hölgynek, aki elrabolta a szívét. Időközben korok tűntek le, birodalmak, uralkodó házak hulltak porba, de az eljegyzési gyűrű még ma is a kapcsolatok töretlenségét, stabilitását jelképezi.
karikagyűrű, jegygyűrű választásA gyűrűkészítéskor eleinte lényegtelen volt az anyaghasználat és sokáig kő sem került foglalatba. Erre csak később mutatkozott igény, amikor világszerte ismertté vált, hogy a gyémánttal díszített ékszerek milyen nagy hatással vannak a nőkre. Onnantól kezdve az eljegyzési gyűrű és a gyémánt elválaszthatatlanokká váltak. Karikagyűrű itt!

A gyűrűviselés hagyománya

A gyűrű már sok évszázaddal ezelőtt is nagy jelentőséggel bírt a házasulandó párok körében. Bár az első darabok vasból készültek és a készítők nem helyeztek hangsúlyt arra, hogy díszessé tegyék a kinézetüket, de ettől függetlenül elmaradhatatlan kellékei voltak az esküvői ceremóniának.

Kezdetben az eljegyzés és a házasság között nem volt várakozási idő, annak bevezetése III. Ince pápa nevéhez fűződik, aki a 13. században tette elfogadottá az új szokást. A hölgyeknek bal kézükön kellett viselniük a gyűrűt, mely hagyomány az ókori világból származik. A görögök és a rómaiak is úgy tartották, hogy a bal kéz gyűrűsujjánál fut a ?vena amoris?, azaz a szerelem vénája.

A gyémántgyűrű eredete

A történelem folyamán Maximilián osztrák főherceg volt az első, aki egy csodás gyémántgyűrűvel kérte meg szerelme, I. Mária burgundi hercegnő kezét. Hosszú éveken át csak a tehetősebbek engedhették meg maguknak, hogy az eljegyzés napján gyémántgyűrűt nyújtsanak át a szeretett hölgynek, a mesteremberek ugyanis borsos árat kértek az gyűrűkészítésért.

A DeBeers cég New York-i marketing csapatának jóvoltából a 20. században a világon mindenhol elterjedt szokássá vált, hogy lánykéréskor a szerelem tüzétől égő férfiak gyémántból készített gyűrűt nyújtanak át a hölgyeknek. Még ma is a vállalatcsaládnak köszönhető, hogy az ékszerkészítéshez rendelkezésre áll a megmunkálatlan gyémánt, amit dél-afrikai bányákban fejtenek ki. A cég a világ nyersanyagtermelésének közel 45%-át biztosítja és emellett a gyémántékszerek értékesítésében is vezető szerepet tölt be. GYémánt eljegyzési gyűrűk itt!

A gyűrűket díszítő gyémántok, hosszú és kalandos utat tesznek meg, amíg a boltok polcaira kerülnek, ettől válnak igazán különlegessé és értékessé ezek a darabok.

Jegygyűrű minden mennyiségben kedvező árakon itt!Hívjon!