Ajándékok kicsit másképp

Mindjárt itt az év legmeghittebb és legjobban várt ünnepe. Azonban mindig nehéz kérdés, hogy kit mivel lepjünk meg. Ideje hát átgondolni, hogy ne maradjon a vásárlás az utolsó pillanatokra.


karácsonyi ékszer

A legmeghittebb ünnep

Soha nem fogjuk elfelejteni gyermekkorunk karácsonyait. Ahogy beléptünk a szobába, és megláttuk a ragyogóan feldíszített, csodás színekben pompázó karácsonyfát, a gyönyörűen megterített ünnepi asztalt és végre együtt lehetett az egész család. Ahol gyerekek vannak a családban, ott tovább tud folytatódni a karácsonyi csoda, hiszen minden akörül forog, hogy láthassuk a szemükben azt a ragyogást, amelyik a miénkben is ott volt, amikor még kicsik voltunk.

Azóta sok év eltelt már, és sajnos sokan, akik akkor ott állhattak velünk a karácsonyfa körül, már csak a szívünkben és az emlékeinkben lehetnek mellettünk a legmeghittebb karácsonyi pillanatokban. Azonban nem szabad hagynunk, hogy kivesszen belőlünk az az érzés, amely gyerekkorunkban övezte ezt az ünnepet. Mert minden egyes karácsony különleges ünnep, amely alkalmat ad arra, hogy együtt lehessünk a szeretteinkkel, és kimutathassuk és elmondhassuk neki, mennyire fontosak számunkra.

A szeretet nem az ajándékokról szól

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a szeretetet nem feltétlenül ajándékokkal kell kifejezni ezen az ünnepen. Természetesen csodálatos érzés, amikor meglátjuk, hogy szeretteink örömmel látják meg, mit rejt a szépen díszített csomag, amit átadtunk nekik. De a lényeg valóban nem az ajándékban, vagy annak értékében rejlik. Hanem abban, hogy végre időt szánunk arra, hogy együtt lehessünk, hogy századszor is végighallgatjuk a régi, karácsonyi történeteket, hogy együtt nevetünk, és együtt emlékezünk azokkal, akiket igazán szeretünk.

Sok családban nincs is ajándékozás, vagy az csak a gyerekekre korlátozódik. Az az ajándék, hogy együtt vannak. Leülnek egy csodás, karácsonyi asztalhoz, és a vacsora vagy az ebéd alatt végre jut idő egymásra, az emlékezésre, a beszélgetésekre.

Ha viszont ajándékozni is szeretnénk, nagyon fontos, hogy az valóban a megajándékozottról szóljon, és ne rólunk. Hiába tetszik nekünk valami, ha az, aki kapja, nem tud szívből örülni neki. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a karácsony ne a rutinról, hanem a meglepetés és örömszerzés erejéről szóljon.

Ne csak nézzünk, lássunk is

Érdemes tehát nyitott szemmel és szívvel járni szeretteink között, és megfigyelni, mire mi a reakciójuk. Ha látnak valamit egy reklámban, mi az, ami tetszik, és mi az, ami inkább bosszantja őket. Mi az, amit szívesen kipróbálnának, de még nem volt rá alkalmuk. Ehhez pedig a legjobb recept, ha minél többször beszélgetünk szeretteinkkel. Mert csakis akkor derül ki a szívek vágya, ha időt szánunk rá, hogy megtudjuk azokat, ráadásul méltó körülmények között, nem kapkodva. Egy jó beszélgetés során nagyon sok mindenre derülhet fény, így könnyedén lehet, hogy az elcsent félszavakból ki fogjuk tudni találni, idén minek is örülnének a legjobban. A legcsodálatosabb élmény pedig az lesz, amikor a karácsonyfa árnyékában ránk néznek, és nem értik, vajon honnan tudtuk, hogy ennek örülnének a legjobban.

Nem véletlen, hogy a legkevésbé arra emlékszünk, mit kaptunk karácsonykor, és sokkal inkább megragad bennünk szeretteink öröme, amelyet a mi figyelmességeink miatt éreztek.

A maradandó ajándék pedig nem csak az ünnepek alatt kelt jó érzéseket szeretteinkben. Egy gyönyörű nyaklánc, egy szép gyűrű, egy különleges fülbevaló az év minden napján emlékeztetni fogja őket arra, akitől kapták, és arra a csodás karácsonyra, amikor először meglátták.Hívjon!