Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Ahány lány, annyi karikagyűrű! De mit jelképeznek ezek az ékszerek?

A köztudott, hogy a karikagyűrű a végtelen szerelmet és a hűséget szimbolizálja, nem véletlenül ez az elköteleződés egyik kézzelfogható bizonyítéka. De ennek az ékszerfajtának a típusai további titkokat is rejtenek.


KarikagyűrűLehet egyszerű, gravírozott, díszítheti több kisebb vagy épp egy nagyobb gyémánt, a karikagyűrű mindenkinek elárulja, hogy párra leltünk. Az értő szemek azonban azt is megtudhatják a gyűrűsujjunkra pillantva, hogy mi rejlik a személyiségünkben.

Ha karikagyűrű, akkor csakis vintage?

Az, aki ilyen ékszert visel, szereti a régimódi pompát, az elmúlt idők csillogását és báját, szeret elmerülni az emlékeiben. Igaz, az, aki először lát meg egy antik karikagyűrűt egy nő ujján, könnyen azt gondolhatja, hogy fennhéjázó, hiszen ezek a darabok meglehetősen drágák és felettébb ritkák.

Egyszerű karikagyűrű, mintával vagy anélkül?

Sokan praktikus okokból, vagy, mert jobb szeretik az egyszerűséget, olyan karikagyűrűt választanak, mely sima felületű vagy esetleg finom gravírozással díszített. Legyen szó bármelyikről, viselője számára ez egy biztos és stabil kapcsolat, amelynek tisztaságában hisz és valóban komolyan gondolta az esküjét. Ha többféle színű arany kombinációjából áll, a legegyszerűbb karikagyűrű is pompás és különleges látványt nyújt.

Az sem mindegy, milyen kő díszíti a karikagyűrűt!

Lehet több apró, csillogó ékkő vagy egy nagyobb gyémánt, esetleg csodatévő féldrágakő, mind más és mást mutat viselőjéről.

A varázslattal átitatott kövek az igaziak?

Sokan hisznek a féldrágakövek mágikus erejében, ami nem új keletű dolog. Már évezredek óta hisznek abban az emberek, hogy egy-egy ásvány komoly hatással van az életünkre, az egészségünkre, esetleg a sorsunkra. A hiedelmek szerint a féldrágakövek szerencsét hoznak, segítik a gyermekáldást vagy éppen a személyiségünket segítenek kibontakozni. Minden csillagjegynek saját köve van, így az is könnyen tud választani a sokféle ásványból, aki nem igazán ismeri őket.

Csak egy gyémánt legyen mind felett?

Az, aki a karikagyűrűjére csupán egyetlen, de nagyobb gyémántot képzel el, nem anyagias - bár sokan azt gondolhatják róla -, hanem pontosan tudja, hogy hol a helye a világban. Ez pedig mindig a figyelem középpontjában van! Nem csoda, ha a gyűrűjével is meg akarja ezt mutatni a külvilágnak. Fontosnak tartja, hogy ne csak ő legyen különleges, de a karikagyűrűjén ragyogó ékkő is, ezért csak olyan gyémánt jöhet nála szóba, amely egyedi lézeres azonosítóval és eredetét igazoló tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az erős nők ilyen karikagyűrűt választanak!

Aki tudatában van saját értékének, az nem vágyik hatalmas ékkőre, inkább a diszkréten ragyogó, több apró gyémánttal díszített karikagyűrűre voksol. Mégis, épp ezek az intelligens nők azok, akik néha túlzottan visszafogottak, nem merik elengedni magukat igazán. Nem szeretnek a társaság hangadói lenni, de szeretik a barátaikkal tölteni az időt. Számukra egy tartós párkapcsolat a nyugalmat, biztonságot jelenti.


< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés