A tökéletes karikagyűrű | Blog | Gyemantgyuru.hu

A tökéletes karikagyűrű kiválasztása gyorsan, egyszerűen

Ha a szerelmesek úgy döntenek, hogy együtt választják ki a tökéletes ékszert, akkor a káprázatos karikagyűrű kínálat felfedezése mindkettőjüknek sok örömet nyújthat. Az esküvő előtt általában sok teendő kerül napirendre, de a gyűrűválasztásra is érdemes időt hagyni. Ha a nézelődés, vásárlás előtt a párok átgondolnak néhány dolgot, akkor gyorsan rátalálhatnak az igazira és nem kell heteket tölteniük a kereséssel.


karikagyűrű választás

Matt vagy fényes karikagyűrű

Az egyik legfontosabb kérdés, amit el kell dönteni a karikagyűrűkkel kapcsolatban, hogy matt vagy fényes felületük legyen. Ennek átgondolására kevés figyelmet szentelnek a házasulandó párok, pedig ezek a jellemzők is nagymértékben meghatározzák a gyűrűk kinézetét, stílusát. A mattítás jellemzően durva eszközök felhasználásával történik, amikkel a készítők mikroszkópikus nagyságú barázdákat hoznak létre az ékszerek felületén. A polírozás hatására pedig a gyűrűk sokkal ragyogóbbá, csillogóbbá válnak. A két technika ötvözésére is van példa, ebben az esetben a gyűrű felületén vannak matt és fényes részek is. Jegygyűrű akár egyedi tervezéssel is!

Sárga vagy fehér arany jegygyűrű

A karikagyűrűk jellemzően aranyból készülnek, mely hagyomány nagy múltra tekint vissza. A történészek kutatásaiból kiderül, hogy a legelső karikagyűrűk az egyiptomi civilizációban születtek és már akkor is az aranyat választották alapanyagnak, mert úgy tartották, hogy a napisten ereje lakozik benne. Később az igények változásával az ékszerkészítés is változott és átalakult. Ma már nem csak a hagyományos sárga színű aranygyűrűk közül lehet válogatni, a kínálatban ugyanis a különböző ötvözőanyagokat tartalmazó fehérarany változatok is megtalálhatók.

Esztétikum és praktikum a eljegyzési gyűrű választásnál

Fontos, hogy a kiválasztásra kerülő darabok illeszkedjenek a különleges esemény hangulatához, emiatt azonban háttérbe szorulhatnak olyan szempontok, amik ugyanakkora figyelmet érdemelnének. Az esküvő előtti izgalmak hatására sokan elfejtik, hogy a karikagyűrűket nem csak a ceremónia alatt fogják viselni, hanem utána is, amikor beköszöntenek a hétköznapok, a jeles esemény pedig már csak egy szép emlék lesz. Éppen ezért arra is érdemes figyelmet szentelni, hogy a gyűrűk mindkét fél számára kényelmes viseletet biztosítsanak. Ha méretben megfelelők és passzolnak a mindennapokban hordott ruhák, ékszerek stílusához, akkor könnyen válnak a házasok kedvenc ékszerivé, amiket szívesen hordanak a hétköznapokban a szerelmük jelképeként. eljegyzési gyűrűk és minden más itt!HĂ­vjon!