A tökéletes ajándék

A nyár egy pillanat alatt elrepült. Bár még csak most kezdődik az ősz, biztosak lehetünk benne, hogy az év vége sokkal hamarabb eljön, mint azt szeretnénk. Így hát érdemes időben gondolkodni és gondoskodni a megfelelő ajándékokról.


ajándék ékszer

A gyémánt tökéletes ajándék

Ha a szeretteinkről van szó, akkor nem ismerünk lehetetlent. Mindenki szeretné valami igazán különlegessel meglepni azt, aki fontos számára. Valamivel, ami értékes, ami szép, ami szinte örök életű. A gyémánt pedig tökéletesen alkalmas erre a célra. Az pedig, hogy milyen stílusú legyen a kiválasztott ékszer, sok mindenen múlik.

Akár milyen alkalomra tökéletes ajándék lehet egy csodás ékszer. Ha ez az alkalom ráadásul egy eljegyzés, vagy egy esküvő, akkor ott a gyémántnak bizony általában főszerep jut. A leggyakrabban ugyanis gyémánttal díszített eljegyzési gyűrűvel szokták megkérni a jövendőbeli férjek az imádott hölgy kezét.

Az esetek többségében az eljegyzési gyűrűt egy gyémánt díszíti, de semmi akadálya annak sem, hogy több gyémánttal tegyük még csillogóbbá. Ne feledjük, hogy ez a gyűrű egész életén át el fogja kísérni viselőjét, így hát nem mindegy, hogy mennyire illik hozzá. Érdemes tehát a kiválasztás előtt egy kicsit utánanézni, milyen stílusú gyűrűket visel a menyasszony jelölt.

A jegygyűrűk esetében sem kizáró ok, hogy az kővel díszített legyen. Bár korábban sokan úgy tartották, hogy a kő megszakítja a jegygyűrű által jelképezett örök szerelmet, hiszen megtöri azt, ez manapság már nem akadályozza meg a házasulandókat, hogy kővel díszített jegygyűrűt válasszanak. Korábban teljesen egyforma volt a vőlegény és a menyasszony gyűrűje, azonban manapság már ebben is változtak a szokások, és gyakran a női gyűrűt gyémántokkal díszítik.

Azonban nem csupán a szerelmesek ajándékozhatnak gyémánt ékszert egymásnak. Nincs olyan hölgy, aki úgy vélné, túl sok ékszere van, így, ha valakinek nincs ötlete, egy csodás karkötő, egy varázslatos nyakék, egy gyönyörű fülbevaló, vagy egy csinos gyűrű egészen biztosan jó választás lesz.

Mindig vegyük figyelembe, hogy elsősorban nem nekünk kell, hogy tetszen a választott darab, hanem annak, akit meg fogunk ajándékozni vele. Így hát mindig fontos szempont az illető kora, ízlése, szokásai. Egy visszafogott stílust kedvelő hölgynek ne vegyünk túl nagy méretű, vagy feltűnő színű ékszert, mert valószínűleg nem szívesen fogja viselni azt.

Az is játsszon szerepet, hogy az illető hogyan öltözködik, mivel tölti a szabadidejét, mi a foglalkozása. Elsőre lehet, hogy mindez nem tűnik fontosnak, ám ezek az apró részletek sok mindent elárulnak számunkra arról, hogy milyen típusú ékszert válasszunk a megajándékozott számára. Ha valaki zárt felsőket hord, nem érdemes nyakékben gondolkodnunk, inkább medállal díszített láncot érdemes ajándékoznunk. Ha valaki szereti az extrém sportokat, akkor a mindennapokra nem érdemes számára egy feltűnő, hosszan lelógó láncot, vagy fülbevalót választani. Ehelyett egy kevésbé veszélyes, ámde ugyanolyan szép darabot válasszunk.

Azt is fontos tudnunk, hogy a fehér, vagy a sárga aranyat részesíti előnyben, hiszen aki a fehér arany ékszereket kedveli, az nem szívesen fog sárga aranyból készült ékszert hordani, és fordítva. Ha előrelátóak vagyunk, megvehetjük egy sorozat egyik darabját, hogy azután a későbbi ünnepek alkalmával sorra megvásárolhassuk a további ékszereket, míg teljes lesz a kollekció.

A lényeg, hogy szívből adjuk, és a megajándékozott mindig örömmel gondoljon ránk, amikor az ékszerre néz.Hívjon!