2023 ékszer trendjei

Minden évben izgatottan várjuk, hogy melyek lesznek az idei ékszer trendek. Nincs ez másképp 2023-ban sem.


Ékszertrendek

Az idei ékszer trendek

Ahogyan a divat terén, úgy az ékszerek terén is minden évben újabb és újabb trendek mutatják meg, mi lesz igazán menő az adott évben. A színek, a formák, az anyagok minden évben más és más módon tűnnek fel. Ami tavaly még nagyon divatos volt, azt idén lehet, hogy már jobb kerülni. De természetesen akkor járunk a legjobban, ha mindannyian a saját stílusunkhoz igazítva viseljük az adott év divatosabb darabjait.

Az év színe

Ahogyan azt már egy korábbi bejegyzésünkben megírtuk, az év színe a Viva Magenta lett. Így hát borítékolható volt, hogy ez az árnyalat nem csupán a ruhákon, cipőkön és táskákon, de az ékszereken is meg fog jelenni.

A magenta mellett a lila sötétebb árnyalatait is bátran viselhetjük. A legjobb, ha az ékszer színe illeszkedik a ruhánkhoz, de ügyeljünk rá, hogy ne sikkadjon el az ékszer, így érdemesebb egy világosabb árnyalatú ruhához viselni a viva magenta árnyalatot. Ez a sorköves gyűrű pink zafírokkal például egészen biztosan trendi lesz idén.

A gyöngy örök

De nem csak a magenta, a gyöngy és a fémek is divatosak lesznek idén. Nem csak a nemesfémek, hanem minden, ami fémhatású. Természetesen a nemesfémek soha nem mennek ki a divatból, és ha valami igazán értékeset és időtállót szeretnénk viselni, akkor egészen biztosan jó választásnak bizonyulhat egy ezüst vagy egy aranyékszer. Azonban, ha arany, akkor idén a fehérarany lesz igazán divatos, mert az ezüst szín lesz az idei év egyik legtrendibb színe, ha ékszerekről beszélünk.

A fémek ráadásul nem csupán az ékszereken, de a ruhákon, cipőkön, táskákon is megjelenhetnek, így választhatunk az ékszereinkhez illő díszítéssel egyéb kiegészítőket is. A gyöngyök is divatosak maradnak idén, azonban nem a hagyományos gyöngysorokra és fülbevalókra kell elsősorban gondolni, hanem szokatlan formákra és kombinációkra, sőt, szokatlan színekre is. Ugyanis nagyon divatos lesz idén a fekete színű gyöngy, és a nagyobb méretű gyöngyök is.

Ez a virág nem fog elhervadni

A virág motívumok is megjelennek az idei ékszereken, és ezek a virágok szerencsére nem fognak egyhamar elhervadni. Sőt, ha olyan anyagból készülnek, még a fürdőzés közben sem kell levenni őket, így vízhez is juthatnak. Ha pedig a víz szóba került, a különféle tengeri motívumok, kagylók és tengeri élőlények is meg fognak jelenni idén az ékszereken.

A karkötők sem a régiek

A karkötők elmaradhatatlan részét képezik a nyári ékszerdivatnak. Nem is csoda, hiszen végre szabadon lehet a karunk, és semmi sem rejti el a karkötőinket. Azonban idén nem a vékony, lánckarkötők lesznek igazán divatosak, hanem a jóval tömörebb, vastagabb mandzsetta karkötők.

Ezek igazán különleges megjelenést biztosítanak, azonban ügyeljünk rá, hogy mikor és milyen öltözék mellé viseljük őket. Ha egy komolyabb darabot viselünk, akkor azt ne nyomjuk el egy nagyobb gyűrűvel, vagy egy feltűnőbb nyaklánccal. Engedjük, hogy magára tudja vonni a figyelmet, és persze irányítsa azt ránk.

A gyűrűk sem hagyományosak

Habár tavaly az elegáns gyűrűk voltak a nyerők, idén ezek mellett az extravagáns, szokatlan darabok viselése is igazán megengedett. Sőt, a medálos gyűrűk is visszajönnek a divatba. A lehetőségek tárháza tehát szinte végtelen, ha idén igazán trendi ékszereket szeretnénk viselni.Hívjon!