termékeink

Karikagyűrű

Karikagyűrű sárga és fehér aranyból, gazdag formaválasztékban, többféle stílusban. A választékunkban elérhető darabok között akad matt és fényes felületű, sima vagy vésettel díszített, natúr és köves karikagyűrű modell is. (Drágakővel általában a női karikagyűrűket szokás díszíteni.)
A karikagyűrű az örök szerelem és hűség jelképe. Belső felére tetszőleges feliratot, monogram vagy idézet gravírozását vállaljuk igény szerint.

Tekintse meg karikagyűrű kínálatunkat!

Ha nálunk vásárol eljegyzési gyűrűt, a majdani karikagyűrű árából 10% kedvezményt kap!
14K törtarany beszámítással 7000 Ft/gr-os áron.
   
 
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...   >                 Kapcsolat


Karikagyűrű kisokos

A karikagyűrű az egyik legfontosabb ékszer az ember életében. Az esküvői szertartáson az ujjunkra kerülő darab a örök szerelem jelképe, a hűség záloga és az összetartozás jele. Ezért is nagyon fontos, hogy körültekintően válasszunk.

Mikor vásároljunk karikagyűrűt?

A karikagyűrű a legelterjedtebb szokás szerint ma már a jegygyűrű, vagyis az az ékszer, amely az esküvői szertartáson kerül a házasulandó felek ujjára. Amikor vásárlásra kerül sor, többnyire már túl vagyunk az eljegyzés meglepetésén, így ezt a darabot akár a kedvesünkkel együtt is kiválaszthatjuk.

A karikagyűrű viselésének komoly hagyományai vannak, ezért ennél az ékszer típusnál elterjedtebbek a konzervatívabb, egyszerűbb darabok. Szerencsére a divat és a modern ékszerészeti technikák ma már sok olyan megoldást kínálnak, amellyel a megszokott formák közé a modern divatot is becsempészhetjük.

Milyen a megfelelő méret?

A karikagyűrű viselése akkor a legkényelmesebb, hogyha finoman hozzáér a bőrünkhöz viselés közben, de csak akkor szorul egy kicsit, ha le szeretnénk venni. A jegygyűrű méretét egy szám mutatja, amely a gyűrűsujj körmérete milliméterben kifejezve. Ha biztosra szeretnénk menni, ennél a számnál 1-2 milliméterrel nagyobb gyűrűt érdemes választani. Sokan tartanak tőle, hogy várandósság vagy a családdal járó életmódváltozások miatt a gyűrű szűknek vagy tágnak bizonyul az évek során, de emiatt nem kell aggódni. A karikagyűrűk, ha korlátozottan is, de méretre igazíthatók, hogy egy életre szolgálják a tulajdonosaikat.