Gyémántgyűrű BLOG

Honnan tudjam, hogy tényleg gyémánt van-e az ékszeremben?

A gyémánt ékszerekkel kapcsolatban leginkább akkor szokott felmerülni a kő eredetiségének kérdése, ha az ékszer gyanúsan olcsó, vagy éppen drága, de nem egy megbízható ékszerésznél vettük, ezzel csökkentve a kiadásokat. Mivel még így is minimum tízezrekről beszélünk, amit kiadunk rá, természetes, hogy az ember tudni akarja, igazi kőért fizet-e, vagy hamisítványért.
Tovább >>

Ezüst vagy fehérarany?

Egyre szélesebb körben hódít mostanság a fehérarany, ami laikus szemmel, ránézésre inkább hasonlít az ezüst ékszerekre, mint az aranyakra. Ebből rögtön adódik is a kérdés, hogy egy hozzá nem értő ember vajon honnan tudja, hogy az adott ékszer ezüstből, vagy fehéraranyból készült? Nos, természetesen vannak erre vonatkozó jelek, amiket ha ismerünk, meg fogjuk tudni állapítani, melyik nemesfémmel van dolgunk.
Tovább >>

Híres emberek eljegyzési gyűrűi

Amikor egy eljegyzésről hallunk, szinte mindenki kíváncsi a menyasszony ujján csillogó gyűrűre, amivel megkérték a kezét. A kíváncsiság fokozott, ha egy híres párról van szó, ugyanis ebben az esetben sejthető, hogy talán az eljegyzési gyűrű sem éppen mindennapi. Van is jó néhány példa arra, hogy egy híres pár férfitagja nagyon emlékezetes gyűrűvel lepte meg szerelmét, mikor feleségül kérte.
Tovább >>

Melyik ujjunkon hordjuk a jegygyűrűt?

Szinte mindenkiben felmerül a kérdés, akit foglalkoztat már a házasság gondolata, aki meg akarja kérni a párja kezét, vagy akinek éppen megkérték: mégis melyik kezünkre kell húzni a gyűrűt, hogyan hordjuk, hogy egyértelmű legyen a jelentése. A kérdés azért is érdekes, mert az ember nemcsak eljegyzési gyűrűt, illetve karikagyűrűt hord, hanem kizárólag kiegészítőként is viselhet az ujján ilyen ékszert.
Tovább >>

Igazgyöngy ékszerek - a valódi elegancia képviselői

Csillogó ékszerekkel, drágakövekkel díszített karkötőkkel, nyakláncokkal, gyűrűkkel és fülbevalókkal igen gyakran találkozhatunk, persze különböző minőségben. Ami azonban egyértelműen ritkábbnak számít, azok a gyöngy ékszerek, legfőképpen az igazgyöngyből készültek. Ez nem véletlen: ezek az ékszerek jellegük, stílusuk és persze áruk miatt is különlegesnek számítanak.
Tovább >>

Honnan származnak az ékszerek?

Az ember hiú teremtménynek született: mi sem mutatja ezt jobban, minthogy már az ősembernek is volt valami fogalma a szépségről, és igyekezett különböző eszközökkel kicsit feldobni a külsejét, persze ekkor még igencsak kezdetleges formában. Az ókori egyiptomiak azonban már olyan ékszereket hordtak, amik hasonlítottak a mai darabokra, így az ókortól számítjuk a mai értelemben vett ékszerek megjelenését.
Tovább >>

Így kerülnek a drágakövek az ékszerekbe

Amikor egy gyönyörűen csillogó, lélegzetelállító drágakövekkel díszített ékszert látunk, valószínűleg mindannyiunkban felmerül a kérdés, vajon hogy marad ez a sok kő a helyén. Akinek volt már negatív tapasztalata, könnyen lehet, hogy egyből arra gondol, hogy ezek a kövek bizony könnyen kiesnek. Nos, egy rossz minőségű, alacsony színvonalú ékszer esetében ez valóban megtörténhet, de minőségi ékszerek esetében gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy csak úgy potyogtassuk a karkötőnkből a méregdrága gyémántokat.
Tovább >>

Hány karátos legyen a jegygyűrű?

Amikor egy pár életében sor kerül a jegygyűrűik megvásárlására, számos kérdés, szempont merül fel bennük. Természetes, hogy nagyon fontos számukra, hogy ez az ékszer minél szebb legyen, hiszen egyrészt, ez a szerelmük jelképe, másrészt, minden egyes nap viselni fogják, ezért lényeges, hogy tetsszen nekik. Ezen felül azonban értelemszerűen szóba kerül a strapabíróság kérdése is, valamint hogy mennyire fogja tudni a gyűrű megtartani a szépségét, mennyire kopik, karcolódik az évek során.
Tovább >>

Miért szeretnek a nők ékszert kapni?

Mindkét nem képviselői viselnek ékszereket, de egyértelmű, hogy többségében a nők ragaszkodnak jobban ezekhez a kiegészítőkhöz. Ennek talán az is az oka, hogy egy női ruhatárba könnyebben beilleszthetők a különböző karkötők, nyakláncok, gyűrűk, fülbevalók és egyéb ékszerek, a legtöbb üzletben pedig a választék is nagyobb a női részlegen.
Tovább >>

Mitől olyan értékes a gyémánt?

A legszebb, legértékesebb ékszerek közül sok darabot díszítenek gyémánttal, ami nagymértékben növelheti az ékszer értékét. A gyémántra a többség valami gyönyörű, letisztult, értékes drágakőként gondol, habár nem kizárólag a tehetősebb rétegek kiváltsága, léteznek olyan gyémánttal díszített ékszerek is, amik átlagos fizetésből is megfizethetők alkalmanként. Az eljegyzési gyűrűknek így elengedhetetlen tartozéka lett a gyémánt, de évfordulókra, születésnapokra is keresett ajándék egy-egy gyémánt karkötő. Nyaklánc vagy gyűrű. Ezek is lehetnek olcsóbbak, vagy akár több millió forint értékűek. Az ékszer ára általában a kő tisztaságától, illetve a csiszolásától függ.
Tovább >>

Gyémántlegendák nyomában

A Koh-i-Noor gyémánt ? a fehér briliáns


Egy újabb elátkozott kő keletről


Folytatjuk kalandozásainkat a híres és időnként hírhedt gyémántok között. Egy újabb elátkozott kő, egy csodálatos fehér ? kissé zöldbe hajló ? briliáns, a Koh-i-Noor gyémánt következik.
Tovább >>

Gyémántlegendák nyomában

Az elátkozott gyémánt


A gyönyörű, zafírkék Hope-gyémánt az elátkozott drágakő ? híres és hírhedt érték

Legendás gyémántok nyomában járunk. Talán az egyik leghíresebb gyémánt a világon az a Hope gyémánt, ami sorozatos tragédiákat vonzott maga után. Birtokosai, gazdái, viselői évtizedek során sorra áldozatul estek a balszerencsének.
Tovább >>

Gyémántlegendák nyomában

A világ legnagyobb gyémántja


A gyémántok, - mint a Föld legkeményebb ásványai - páratlan szépségükről, tartósságukról, csillogó tisztaságukról és értékükről híresek.
Tovább >>

A színes gyémántok

A gyémántok leggyakrabban fehérek, és színük inkább sárgába hajló, de az egészen nagy értékű és különleges darabok között rózsaszínt és kéket is fedeztek már fel.
Tovább >>

Gyémántgyűrűt karácsonyra avagy eljegyzés a szeretet ünnepén

Óh, a karácsony ...
Világszerte olyan jelképpé nőtte ki magát, mely mindenkire képes hatni. Karácsonyt, a szeretet ünnepét olyan meghittséggel és békével ruházta fel a történelem során a Föld népessége, hogy nem lehet nem érezni ezt az energiát ilyenkor a levegőben is.
Tovább >>

Gyémántos érdekességek

Talán csak kevesen tudják, de annál érdekesebb ez a néhány tény a gyémántokról.

Tovább >>

Lánykérések gyémántgyűrűhöz méltóan

Amikor eljön az igazi, azt rögtön tudni lehet. Hevesebben ver a szív, egyszer nagy izgatottan dobog, másszor végtelen békével árad. Egyik pillanatban vágyakozik, a következőben pedig a csodákkal teli egységet éli meg.
Tovább >>

Gyémántgyűrű? Csak alkalomra?

"Gyémántgyűrűt kaptam a páromtól. Olyan gyönyörű, vigyázok rá, mint a szemem fényére. Tudom, nagyon értékes, bár az árát a kedvesem titokban tartja. Biztos vagyok benne, hogy egy vagyon van az ujjamon. Hordatom ezt minden nap? Vagy csak alkalmakra vehetem fel?"
Tovább >>

Vajon miért a gyűrűsujjra kerül a jegygyűrű?

Vajon mi köthető a gyűrűsujjhoz, vajon miért azt választották sok-sok évszázada bölcs elődeink, a házasságot és örökre szóló összetartozást jelképező jegygyűrű helyéül?
Tovább >>

Forevermark? Igazoltan gyönyörű gyémánt ékszerek

A Forevermark nemzetközi gyémántmárka 2016. őszétől elérhető már hazánkban is. A kiváló minőségű gyémánt ékszerek egy méltóan elegáns rendezvénnyel indultak itthon hódító útjukra híres művészek, ismert színészek és üzletemberek részvételével.
Tovább >>

Vintage - mit is jelent ez a menyasszonyi ruhák és esküvők világára lefordítva?

A menyasszonyi ruhák természetesen újak, de antik hatást tudunk elérni a különleges csipkékkel és izgalmas kiegészítőkkel, kombinálhatod a régit az újjal! Lényeg, hogy az összhatás nosztalgikus és nőies legyen. Hiszen a vintage népszerűségének legfőbb oka, hogy egyedit viselhetsz, gazdagíthatod ötleteiddel és különlegességet hozhatsz létre.
Tovább >>

Régebbi gyámántgyűrű blog bejegyzések:

Hogyan jelölik a gyémánt értékét?

Vértelen csillogás

A világ legkülönlegesebb gyémántmárkája Magyarországon

Hogyan válassz gyémántgyűrűt?

A gyémánt ékszer és a nők ...

A jegygyűrű története

A gyűrűviselés története, divatja

A gyűrűviselés története a XX. századig

Jegygyűrű történetek

68 év után került elő egy karikagyűrű
Időpont-egyeztetés