Gyémántgyűrű BLOG

Honnan származik az arany?

Az arany kedvelt nemesfém, az ékszeripar egyik legnépszerűbb alapanyaga, ami egyedülálló fényének, csillogásának, és könnyű megmunkálhatóságának köszönhető. Az arany ugyanakkor eredeti formájában rendkívül puha, így pedig nem tartaná a formáját ékszerként. Ezért ötvözik egyéb fémekkel, aminek köszönhetően keményebb lesz, és a színe is változhat: sárga, vörös és fehér formában ismerjük.

Tovább >>

Hogyan csiszolják a gyémántokat?

A gyémánt az egyik legszebb és legkedveltebb drágakövünk, aminek az értéke meglehetősen széles skálán mozog. Az, hogy egy gyémánttal díszített ékszer mennyibe fog kerülni, legfőképpen a gyémánt tulajdonságaitól függ: a tisztaságától, a méretétől, a színétől, valamint a csiszolástól. Utóbbi művelet rendkívül kényes, és nagyfokú precizitást igényel, ezért a gyémántcsiszolók munkája nagy felelősséggel jár: esetenként több millió dolláros kövekkel dolgoznak, ha valamit elrontanak, a gyémánt sokat veszít az értékéből.

Tovább >>

Mitől különleges a színes gyémánt?

Ha megkérdezik, hogy milyen színű a gyémánt, mi az a válasz, ami elsőként beugrik? Átlátszó, fehér ? az emberek 99 százaléka ezen két szó valamelyikét adná meg válaszként erre a kérdésre. Na, pont ez az, ami a színes gyémántokat különlegessé teszi. Ugyanis vannak, csak épp elég ritkák, ennélfogva az értékük is jóval nagyobb, mint a hagyományos, fehér gyémántoké. 10 000 karátnyi csiszolt gyémántból alig 1 karátnyi színes gyémánt kerül ki - ebből sejthető, milyen értékesnek számít egy-egy darab a piacon.

Tovább >>

Rosszabb minőség-e a fehérarany a sárga aranynál?

A legtöbben annyit tudnak a fehéraranyról, hogy azért lehet fehér a színe, mert ötvözik más fémmel. Ebből pedig sokaknak az jön le, hogy akkor már a minősége is gyengébb, hiszen nem "tiszta" arany. A valóság azért ennél összetettebb, de elöljáróban annyit elárulunk, hogy nem véletlenül olyan népszerű a fehérarany, és egyáltalán nem árulkodik gyenge minőségről az a tény, hogy ötvözet.

Tovább >>

5 érdekes tény az ékszerekről

Az ékszerek a mindennapjaink részét képezik, különösen, ami a hölgyeket illeti. Legtöbb esetben igyekszünk a külsőnket feldobni valamilyen kiegészítővel, többféle nyakláncot, karkötőt, gyűrűt, fülbevalót is tartunk otthon, hogy mindig éppen alkalomhoz (és öltözékhez) illőt tudjunk választani. Az ékszer viselése ugyanakkor nem a modern ember találmánya, már évezredekkel ezelőtt is volt erre igény az emberek részéről. Ennyi idő alatt pedig az ékszerviselésnek komoly kultúrája lett, ami számos érdekességgel párosul.

Tovább >>

Milyen fülbevalót válasszunk?

Mint a legtöbb ékszerből, fülbevalóból is gyakorlatilag végtelen a kínálat, már ami a formát, hosszt, díszítettséget, alapanyagot és a kapcsokat illeti. Ilyen választék esetén már a bőség zavara miatt is nehéz lehet eldönteni, hogy milyen fülbevaló lehet ideális a számunkra. Ahhoz, hogy megtaláljuk a leginkább megfelelő darabot, számos szempontot figyelembe kell vennünk, hiszen fontos, hogy a fülbevalónk passzoljon egyrészt hozzánk, másrészt pedig ahhoz, ami viselünk.

Tovább >>

Melyik ujjunkon viseljük a gyűrűinket?

A gyűrűviselésnek kőbe vésett szabályai nincsenek. Azonban mint a legtöbb ékszerhez, úgy a gyűrűhöz is tartoznak babonák, viselési szokások, hagyományok. Ezért merülhet fel, hogy vajon mit jelenthetnek az egyes gyűrűviselési szokások, illetve milyen gyűrűt melyik ujjon "kell" viselni.

Tovább >>

Tartjuk még az eljegyzéssel kapcsolatos szokásokat?

Az eljegyzés nagyon régi hagyomány, ennek megfelelően számos szokás kötődik hozzá. Ugyanakkor mint minden, napjainkban ez is átalakul, és egyre inkább elhagyják ezeket a szokásokat, habár vannak még viszonylag régimódi gondolkodású emberek, vagy akiknek szimpatikus a hagyományok megőrzése. Egy biztos: a korábbi gyakorlattal ellentétben egy házasság egyre inkább csak két ember döntése, emiatt a családot érintő metódusok lassan, de biztosan eltűnnek.

Tovább >>

Mikor kell odaadni az eljegyzési gyűrűt?

Az eljegyzés elméletben egy egyszerű, jól bejáratott szokásnak tűnik, ennek ellenére, mikor tényleg oda kerül a sor, számtalan kérdés merülhet fel a lelkes vőlegényjelöltben. Ezek közül az egyik legégetőbb kérdés, hogy mikor kell odaadni az arának az eljegyzési gyűrűt. Ez lényegében azt célozza, hogy maximum mennyi idővel az eljegyzés után illik megtartani az esküvőt. Hiszen nagyon nem mindegy, hogy azzal a tudattal kérjük meg a szeretett hölgy kezét, hogy legkésőbb egy éven belül az esküvőnek is meg kell lennie, vagy esetleg kényelmesen, két év alatt is megszervezhetjük a nagy napot.

Tovább >>

Milyen karkötőt viseljünk, ha vékony a csuklónk?

Azt, hogy milyen ékszerek állnak jól valakinek, alapvetően befolyásolják a testi adottságai. Igaz ez a fülbevalók, a nyakláncok, a gyűrűk, illetve a karkötők esetében is. A vékony csuklóra legtöbben azt gondolják, hogy tulajdonképpen jolly joker, mert bármi jól mutat rajta. Nos, ez nem teljesen van így, akinek vékony a csuklója, az tudja, hogy kifejezetten nehéz megfelelő karkötőt találni, legalábbis úgy, hogy egyből tudjuk is viselni.

Tovább >>

Miért érdemes valódi ékszereket választani?

Az ékszerpiac igen széleskörű manapság, de ez nem csak a valódi nemesfémekből és drágakövekből készült ékszereknek köszönhető. Egyre nagyobb számban jelennek meg ugyanis a bizsuk, mint a szép, vagy éppen nem kifejezetten szép, de mutatós ékszerek olcsó alternatívája. Nos, nem kívánjuk elvitatni a bizsuk létjogosultságát a piacon: vannak, akiknek kifejezetten ezek az ékszerek tetszenek, ezeket engedi meg a pénztárcája, és ezek szolgálják ki legjobban az igényeit. Teljesen rendben van, hogy jelen vannak.

Tovább >>

Milyen méretű gyűrűt vegyek?

Főként eljegyzési gyűrű esetében szokott előkerülni a méretprobléma, amennyiben a lánykérés meglepetés, hiszen ilyenkor a menyasszony nincs jelen, hogy az ujjára lehessen próbálni a gyűrűjét. A leendő vőlegények gondban is szoktak lenni azzal, hogy mekkora gyűrűt vegyenek szívük választottjának, pláne, hogy nagy részük jó eséllyel életében először szembesül azzal, hogy a gyűrűknek is van méretezése.

Tovább >>

Mennyi különbség lehet a férfi és a női karikagyűrű között?

A jegygyűrű hagyományos esetben nem egyedül "jár", hanem párban. Egy gyűrűpárról beszélünk, aminek egyik tagját a férj, a másikat a feleség viseli, ezzel jelezve, hogy egymáshoz tartoznak. Ezen logika mentén egyértelmű, hogy a két fél által viselt gyűrűk hasonlítanak is egymásra, hiszen így érzékeltetik, hogy a pár két tagja egymáshoz tartozik, egymással kötötték össze az életüket.

Tovább >>

Színes gyémántok

A gyémántról hagyományosan az az átlátszó, szépen csillogó, gyönyörű fényjátékot nyújtó drágakő jut eszünkbe, amivel előszeretettel díszítenek ékszereket. Csakhogy a gyémánt nemcsak átlátszó lehet, hanem többféle színváltozata is létezik. Meglepő? Nem csoda, ugyanis a színes gyémánt ritka jelenség, ennek megfelelően igen drága is. Hogy érzékeltessük az arányokat: 10 000 karátnyi csiszolt gyémántból alig 1 karátnyi színes gyémánt kerül ki! Valóban igazi ritkaságról van tehát szó, így ha egy színes gyémánttal díszített ékszerre fáj a fogunk, bizony alaposan a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Tovább >>

Évfordulós gyűrűk

Az teljesen szokványos és mindenki által ismert szokás, hogy eljegyzéskor a vőlegény gyűrűvel kéri meg a leendő menyasszony kezét, valamint a házasságkötéskor páros karikagyűrűvel fejezik ki az összetartozásukat. Nem ritka ugyanakkor az sem, hogy a kerek évfordulókra, esetleg arany-, vagy ezüstlakodalmakra is egy-egy gyűrűvel állítanak emléket a párok, sőt, akár az esküvői fogadalmukat is megújíthatják.

Tovább >>

Mi a teendő, ha kinőttük a gyűrűnket?

Az eljegyzési gyűrűt, jegygyűrűt ideális esetben egész életünkben viseljük, ami felvet bizonyos kérdéseket, például azt, ami a címben is szerepel: mi a teendő abban az esetben, ha az ujjunk az időnk során kissé megvastagszik, és "kinőjük" a gyűrűinket? Ez ugyanis a legtöbb embernél bekövetkezik: az évek során rajtunk ragad néhány kiló, vagy csak a vízvisszatartásunk növekszik meg, így az ujjaink gyakran megduzzadnak, és már szorítóvá válik a gyűrű, esetleg nem is tudjuk viselni. Szerencsére azonban nem feltétlenül kell ilyen esetben lemondani róla, ugyanis lehetnek lehetőségeink a méret megváltoztatására, de még akkor is van alternatíva, ha ez valamilyen okból mégsem lehetséges.

Tovább >>

Nem hagyományos ékszerek: bross, tiara, hajcsatok, mandzsettagomb, nyakkendőtű

Ékszerek alatt a legtöbb ember azokat érti, amelyekkel akár a hétköznapokban is találkozhatunk: gyűrű, nyaklánc, karkötő, fülbevaló, és ebben nagyjából ki is merült a felsorolás. Vannak még ezen kívül ugyanakkor tárgyak, melyek bőven beleférnek az ékszer kategóriába, csak kicsit ünnepélyesebbek, nem viseljük őket napi szinten, inkább alkalmakkor kerülnek elő. Ezekből is nagyon különleges és szép darabokat lehet találni, természetesen az egyéni igényeknek megfelelően.

Tovább >>

Milyen típusú fülbevaló kényelmesebb?

Fülbevalót csaknem minden nő visel, és a legtöbben szeretik is ezt a kiegészítőt, hiszen apró részletnek tűnik ugyan, mégis hihetetlen mértékben fel tudja dobni a megjelenésünket. Fülbevalókból ugyanakkor igen sokféle típus létezik, és most nem feltétlenül a méretre, formára vagy a díszítettségre gondolunk, hanem arra, ahogyan záródik.

Tovább >>

Mitől eljegyzési gyűrű az eljegyzési gyűrű?

Amikor egy férfi eljut addig a gondolatig, hogy meg szeretné kérni élete párja kezét, az egyik első dolog, amivel foglalkozni kezd, az az, hogy mégis milyen gyűrűt húzzon az ujjára. Aki nem különösebben jártas a témában, az nem feltétlenül tudja, hogy milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen egy gyűrű ahhoz, hogy eljegyzési gyűrű válhasson belőle, vagy vannak-e egyáltalán ilyen feltételek. A döntés sok szempontból nehéz, hiszen a leendő menyasszony ízlését is figyelembe kell venni, illetve az eljegyzési gyűrűre vonatkozó kimondott és kimondatlan szabályokat sem árt szem előtt tartani.

Tovább >>

Milyen fülbevalót viseljek?

A fülbevaló az az ékszer, amiből talán a legszélesebb a választék. Vannak kicsik, nagyok, kövesek, kő nélküliek, egyszerűbbek, díszítettebbek, lógósak, "bedugósak", karika fazonúak, beakasztósak, és még a végtelenségig lehetne sorolni. Persze eltérő díszítéssel, kialakítással, mintával, színekkel. A hatalmas választék előnye, hogy garantáltan mindenki találhat olyan fülbevalót, ami a leginkább megfelel az ízlésének. Hátrány ugyanakkor, hogy sokszor lehetünk zavarban amiatt, hogy nem igazán tudjuk, milyen fülbevalót illik viselnünk egy adott alkalomra, és azt se mindig egyszerű eldönteni, hogy melyik fazon mihez passzol igazán. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Tovább >>

Fehér, sárga, vörös, egyszínű, többszínű - van-e jelentőségük a színeknek a karikagyűrűk esetében?

Ha nézelődünk egy kicsit a karikagyűrűk között a különböző üzletekben, webáruházakban, azt láthatjuk, hogy igen széles a kínálat. Vannak hagyományos, sárga aranyból készült gyűrűpárok, de kicsit extrábbak is, amik már drágakövekkel díszítettek, többféle színűek, mintásak, esetleg vastagabbak az átlagosnál. Természetes, hogy laikusként felmerül az emberben a kérdés, hogy vajon van-e jelentőségük a különböző színeknek, formáknak, mintáknak, köveknek, és vajon mi alapján dönthetjük el, hogy melyik lehet az ideális darab a számunkra.

Tovább >>

Mennyi ékszert viselhetünk egyszerre?

Az ékszerek viselése kapcsán mindig felmerül a mennyiség kérdése, pontosabban, hogy hány gyűrűt, karkötőt, illetve nyakláncot ajánlatos viselni ahhoz, hogy még a jó ízlés határain belül maradjunk. Aki szereti az ékszereket, és szívesen viseli őket, az nem fog megelégedni 1-1 darabbal, ha viszont túl sokat viselünk egyszerre, inkább nevetségesek leszünk, mint elegánsak, kifinomultak. Na de hol van az a bizonyos határ? Hány darab ékszer megengedett, és mennyi számít inkább kínosnak?
Tovább >>

Milyen hosszú legyen a nyaklánc?

A nyakláncok különböző méretben elérhetőek, aminek köszönhetően viselve is meglehetősen eltérő a hosszuk. Ez egyrészt azért van, mert különböző stílusúak, ami ebben is megnyilvánulhat, másrészt pedig azért, mert nem vagyunk egyformák, mindenkinek más hossz lehet kényelmes. Persze azért vannak általánosan jellemző hosszúságok, amiktől egyénileg el lehet térni szükség esetén.
Tovább >>

Sárga arany vagy fehérarany? Melyiket válasszam?

Az eljegyzési gyűrű, majd a karikagyűrűk kiválasztásánál az egyik első kérdés, ami manapság felmerül a párokban az, hogy sárga aranyból, vagy fehéraranyból legyenek a gyűrűk. Ez nem csoda, ugyanis a sárga arany a hagyományosabb, a fehérarany ugyanakkor egy ideje igencsak szárnyra kapott, divatba jött. Egyre több fiatal pár dönt úgy, hogy karikagyűrűjük is fehéraranyból készüljön. Ez néhány évvel ezelőtt még kicsit furcsának számított, ma már azonban meglehetősen gyakori, senki sem lepődik meg rajta, ha nem a klasszikus küllemű gyűrűket látják egy pár kezén.
Tovább >>

Hétköznapi tárgyakból ékszerek

Az ékszerek alatt hagyományosan a nyakláncokat, gyűrűket, karkötőket, fülbevalókat értjük, pedig ma már ennél jóval tágabb ez a fogalom. Gondoljunk csak például a testékszerekre, az úgynevezett piercingekre: teljesen más kategóriát képviselnek, mint egy elegáns nyaklánc vagy karkötő, de ezek is ékszerek, és ha belegondolunk, a fülbevalótól például nem is különböznek olyan nagyon: ugyanúgy egy testrészünk átlyukasztása szükséges a hordásukhoz.
Tovább >>

Ékszerek gyerekeknek - mire kell figyelni?

Bár az ékszerviseletet alapvetően a felnőttekhez szoktuk kapcsolni, a gyerekek is szoktak ékszert hordani, sőt, kapni is. Persze leginkább a kislányoknál jellemző, de náluk már egészen korán: sokszor már újszülöttként átesnek a füllyukasztáson, és megkapják az első fülbevalójukat. Ahogy pedig cseperednek, édesanyjuk, illetve a többi nő példáját látva, ők is elkezdenek érdeklődni a karkötők, nyakláncok, gyűrűk iránt, és gyakran kérik is, hogy ők is viselhessenek hasonlót.
Tovább >>

Ékszerek férfiakon

Amikor ékszerekről beszélünk, általában a nőkre asszociálunk, nem véletlenül: ha megnézzük az általános kínálatot, főleg hölgyeknek szánt ékszerekkel találkozunk, és általában ők is viselnek szívesebben ékszereket. Vannak azonban férfiaknak készült darabok is, és megfelelően viselve nagyon elegánsak is tudnak lenni.
Tovább >>

Honnan tudjam, hogy tényleg gyémánt van-e az ékszeremben?

A gyémánt ékszerekkel kapcsolatban leginkább akkor szokott felmerülni a kő eredetiségének kérdése, ha az ékszer gyanúsan olcsó, vagy éppen drága, de nem egy megbízható ékszerésznél vettük, ezzel csökkentve a kiadásokat. Mivel még így is minimum tízezrekről beszélünk, amit kiadunk rá, természetes, hogy az ember tudni akarja, igazi kőért fizet-e, vagy hamisítványért.
Tovább >>

Ezüst vagy fehérarany?

Egyre szélesebb körben hódít mostanság a fehérarany, ami laikus szemmel, ránézésre inkább hasonlít az ezüst ékszerekre, mint az aranyakra. Ebből rögtön adódik is a kérdés, hogy egy hozzá nem értő ember vajon honnan tudja, hogy az adott ékszer ezüstből, vagy fehéraranyból készült? Nos, természetesen vannak erre vonatkozó jelek, amiket ha ismerünk, meg fogjuk tudni állapítani, melyik nemesfémmel van dolgunk.
Tovább >>

Híres emberek eljegyzési gyűrűi

Amikor egy eljegyzésről hallunk, szinte mindenki kíváncsi a menyasszony ujján csillogó gyűrűre, amivel megkérték a kezét. A kíváncsiság fokozott, ha egy híres párról van szó, ugyanis ebben az esetben sejthető, hogy talán az eljegyzési gyűrű sem éppen mindennapi. Van is jó néhány példa arra, hogy egy híres pár férfitagja nagyon emlékezetes gyűrűvel lepte meg szerelmét, mikor feleségül kérte.
Tovább >>

Melyik ujjunkon hordjuk a jegygyűrűt?

Szinte mindenkiben felmerül a kérdés, akit foglalkoztat már a házasság gondolata, aki meg akarja kérni a párja kezét, vagy akinek éppen megkérték: mégis melyik kezünkre kell húzni a gyűrűt, hogyan hordjuk, hogy egyértelmű legyen a jelentése. A kérdés azért is érdekes, mert az ember nemcsak eljegyzési gyűrűt, illetve karikagyűrűt hord, hanem kizárólag kiegészítőként is viselhet az ujján ilyen ékszert.
Tovább >>

Igazgyöngy ékszerek - a valódi elegancia képviselői

Csillogó ékszerekkel, drágakövekkel díszített karkötőkkel, nyakláncokkal, gyűrűkkel és fülbevalókkal igen gyakran találkozhatunk, persze különböző minőségben. Ami azonban egyértelműen ritkábbnak számít, azok a gyöngy ékszerek, legfőképpen az igazgyöngyből készültek. Ez nem véletlen: ezek az ékszerek jellegük, stílusuk és persze áruk miatt is különlegesnek számítanak.
Tovább >>

Honnan származnak az ékszerek?

Az ember hiú teremtménynek született: mi sem mutatja ezt jobban, minthogy már az ősembernek is volt valami fogalma a szépségről, és igyekezett különböző eszközökkel kicsit feldobni a külsejét, persze ekkor még igencsak kezdetleges formában. Az ókori egyiptomiak azonban már olyan ékszereket hordtak, amik hasonlítottak a mai darabokra, így az ókortól számítjuk a mai értelemben vett ékszerek megjelenését.
Tovább >>

Így kerülnek a drágakövek az ékszerekbe

Amikor egy gyönyörűen csillogó, lélegzetelállító drágakövekkel díszített ékszert látunk, valószínűleg mindannyiunkban felmerül a kérdés, vajon hogy marad ez a sok kő a helyén. Akinek volt már negatív tapasztalata, könnyen lehet, hogy egyből arra gondol, hogy ezek a kövek bizony könnyen kiesnek. Nos, egy rossz minőségű, alacsony színvonalú ékszer esetében ez valóban megtörténhet, de minőségi ékszerek esetében gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy csak úgy potyogtassuk a karkötőnkből a méregdrága gyémántokat.
Tovább >>

Hány karátos legyen a jegygyűrű?

Amikor egy pár életében sor kerül a jegygyűrűik megvásárlására, számos kérdés, szempont merül fel bennük. Természetes, hogy nagyon fontos számukra, hogy ez az ékszer minél szebb legyen, hiszen egyrészt, ez a szerelmük jelképe, másrészt, minden egyes nap viselni fogják, ezért lényeges, hogy tetsszen nekik. Ezen felül azonban értelemszerűen szóba kerül a strapabíróság kérdése is, valamint hogy mennyire fogja tudni a gyűrű megtartani a szépségét, mennyire kopik, karcolódik az évek során.
Tovább >>

Miért szeretnek a nők ékszert kapni?

Mindkét nem képviselői viselnek ékszereket, de egyértelmű, hogy többségében a nők ragaszkodnak jobban ezekhez a kiegészítőkhöz. Ennek talán az is az oka, hogy egy női ruhatárba könnyebben beilleszthetők a különböző karkötők, nyakláncok, gyűrűk, fülbevalók és egyéb ékszerek, a legtöbb üzletben pedig a választék is nagyobb a női részlegen.
Tovább >>

Mitől olyan értékes a gyémánt?

A legszebb, legértékesebb ékszerek közül sok darabot díszítenek gyémánttal, ami nagymértékben növelheti az ékszer értékét. A gyémántra a többség valami gyönyörű, letisztult, értékes drágakőként gondol, habár nem kizárólag a tehetősebb rétegek kiváltsága, léteznek olyan gyémánttal díszített ékszerek is, amik átlagos fizetésből is megfizethetők alkalmanként. Az eljegyzési gyűrűknek így elengedhetetlen tartozéka lett a gyémánt, de évfordulókra, születésnapokra is keresett ajándék egy-egy gyémánt karkötő. Nyaklánc vagy gyűrű. Ezek is lehetnek olcsóbbak, vagy akár több millió forint értékűek. Az ékszer ára általában a kő tisztaságától, illetve a csiszolásától függ.
Tovább >>

Gyémántlegendák nyomában

A Koh-i-Noor gyémánt ? a fehér briliáns


Egy újabb elátkozott kő keletről


Folytatjuk kalandozásainkat a híres és időnként hírhedt gyémántok között. Egy újabb elátkozott kő, egy csodálatos fehér ? kissé zöldbe hajló ? briliáns, a Koh-i-Noor gyémánt következik.
Tovább >>

Gyémántlegendák nyomában

Az elátkozott gyémánt


A gyönyörű, zafírkék Hope-gyémánt az elátkozott drágakő ? híres és hírhedt érték

Legendás gyémántok nyomában járunk. Talán az egyik leghíresebb gyémánt a világon az a Hope gyémánt, ami sorozatos tragédiákat vonzott maga után. Birtokosai, gazdái, viselői évtizedek során sorra áldozatul estek a balszerencsének.
Tovább >>

Gyémántlegendák nyomában

A világ legnagyobb gyémántja


A gyémántok, - mint a Föld legkeményebb ásványai - páratlan szépségükről, tartósságukról, csillogó tisztaságukról és értékükről híresek.
Tovább >>

A színes gyémántok

A gyémántok leggyakrabban fehérek, és színük inkább sárgába hajló, de az egészen nagy értékű és különleges darabok között rózsaszínt és kéket is fedeztek már fel.
Tovább >>

Gyémántgyűrűt karácsonyraavagy eljegyzés a szeretet ünnepén

Óh, a karácsony ...
Világszerte olyan jelképpé nőtte ki magát, mely mindenkire képes hatni. Karácsonyt, a szeretet ünnepét olyan meghittséggel és békével ruházta fel a történelem során a Föld népessége, hogy nem lehet nem érezni ezt az energiát ilyenkor a levegőben is.
Tovább >>

Gyémántos érdekességek

Talán csak kevesen tudják, de annál érdekesebb ez a néhány tény a gyémántokról.

Tovább >>

Lánykérések gyémántgyűrűhöz méltóan

Amikor eljön az igazi, azt rögtön tudni lehet. Hevesebben ver a szív, egyszer nagy izgatottan dobog, másszor végtelen békével árad. Egyik pillanatban vágyakozik, a következőben pedig a csodákkal teli egységet éli meg.
Tovább >>

Gyémántgyűrű? Csak alkalomra?

"Gyémántgyűrűt kaptam a páromtól. Olyan gyönyörű, vigyázok rá, mint a szemem fényére. Tudom, nagyon értékes, bár az árát a kedvesem titokban tartja. Biztos vagyok benne, hogy egy vagyon van az ujjamon. Hordatom ezt minden nap? Vagy csak alkalmakra vehetem fel?"
Tovább >>

Vajon miért a gyűrűsujjra kerül a jegygyűrű?

Vajon mi köthető a gyűrűsujjhoz, vajon miért azt választották sok-sok évszázada bölcs elődeink, a házasságot és örökre szóló összetartozást jelképező jegygyűrű helyéül?
Tovább >>

Forevermark?Igazoltan gyönyörű gyémánt ékszerek

A Forevermark nemzetközi gyémántmárka 2016. őszétől elérhető már hazánkban is. A kiváló minőségű gyémánt ékszerek egy méltóan elegáns rendezvénnyel indultak itthon hódító útjukra híres művészek, ismert színészek és üzletemberek részvételével.
Tovább >>

Vintage - mit is jelent ez a menyasszonyi ruhák és esküvők világára lefordítva?

A menyasszonyi ruhák természetesen újak, de antik hatást tudunk elérni a különleges csipkékkel és izgalmas kiegészítőkkel, kombinálhatod a régit az újjal! Lényeg, hogy az összhatás nosztalgikus és nőies legyen. Hiszen a vintage népszerűségének legfőbb oka, hogy egyedit viselhetsz, gazdagíthatod ötleteiddel és különlegességet hozhatsz létre.
Tovább >>

Régebbi gyámántgyűrű blog bejegyzések:

A jegygyűrű története

A gyűrűviselés története, divatja

A gyűrűviselés története a XX. századig

Jegygyűrű történetek

68 év után került elő egy karikagyűrű
Időpont-egyeztetés