Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Változó jegygyűrű vásárlási szokásokLondoni ékszerészek 2009 májusában arról számoltak be a Reuters-nek, hogy a házasulandó párok nagyszámban átváltottak a divatos, de drága platináról a fehér arany, vagy a palládium karikagyűrűre. A fiatalok alternatív jegygyűrű megoldást keresnek – mondta egy kereskedő. Ezért kevesebb platina ékszer fogy. A változás főleg a jegygyűrűknél mutatható ki. Például egy 5 mm-es platina jegygyűrű árának körülbelül a negyedéből kijön egy palládium, vagy fehér arany karikagyűrű. Sokan azért választják az olcsóbb anyagot, hogy megengedhessenek maguknak egy nagyobb drágakövet. Az egyik ékszerbolt igazgatója azonban megjegyezte, hogy a gyártók aggódnak a jelenség miatt, és nem szeretnék, ha a magas minőségű termékek kiszorulnának a piacról.
< Gyémántgyűrű főoldal

További érdekességek jegygyűrű és eljegyzési gyűrűtémában:A mátkagyűrű különleges története a kezdetektől I. rész

A leánykérés hagyománya mindig is szorosan kapcsolódott a házassághoz. A férfiak már az ősi birodalmakban is a mátkagyűrű - ismertebb nevén eljegyzési gyűrű - átnyújtásával kérték meg a párjuk kezét. Bár a gyűrű anyaga és díszítése is sokat változott az idő múlásával, de mindvégig az állandóság és az örökre szóló elköteleződés jelképe maradt.

Tovább >>

Mire érdemes figyelni az alkalmi ékszerek kiválasztásakor?

A különleges alkalmak, például bálok, esküvők, keresztelők, ballagások vagy évfordulók megkövetelik, hogy öltözékünkkel, ékszereinkkel is igazodjunk az ünnepi hangulathoz. Éppen ezért nem mindegy, hogy végül milyen darabokat választunk.

Tovább >>

Mitől válik szerethetővé egy ékszer?

Szebbnél szebb ékszerek közül válogathatunk a boltokban, webáruházakban. Egy szép kő vagy minta láttán könnyen szerelembe esünk és az előtt vásárolunk, mielőtt átgondolnánk, hogy vajon szeretni fogjuk-e a kiszemelt ékszereket. Az, hogy szívesen hordjuk-e a mindennapokban a nyakláncokat, fülbevalókat vagy gyűrűket több tényezőtől is függ.

Tovább >>

Mikor tökéletes ajándék az ékszer?

Egy szép ékszer mindig remek ajándék a hölgyeknek, hiszen imádják azokat a holmikat, amik a szokásosnál is dekoratívabbá, kifinomultabbá teszik a megjelenésüket. A gyönyörű fülbevalók, karkötők, gyűrűk akkor is megörvendeztetik őket, ha már egy egész ékszerkollekciójuk van otthon. Mivel minden egyes ruhaösszeállításhoz más-más stílusú ékszerek passzolnak, így mindig jól jön egy új darab.

Tovább >>

Az esküvő legfőbb kelléke, a gyémántgyűrű

A nő ujjára felhúzott gyűrű mindig is az igaz szerelem és az összetartozás szimbóluma volt, amivel a férfi kifejezte az elköteleződését és örök hűséget esküdött annak a hölgynek, aki elrabolta a szívét. Időközben korok tűntek le, birodalmak, uralkodó házak hulltak porba, de az eljegyzési gyűrű még ma is a kapcsolatok töretlenségét, stabilitását jelképezi.
Tovább >>
<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés