Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Változó jegygyűrű vásárlási szokásokLondoni ékszerészek 2009 májusában arról számoltak be a Reuters-nek, hogy a házasulandó párok nagyszámban átváltottak a divatos, de drága platináról a fehér arany, vagy a palládium karikagyűrűre. A fiatalok alternatív jegygyűrű megoldást keresnek – mondta egy kereskedő. Ezért kevesebb platina ékszer fogy. A változás főleg a jegygyűrűknél mutatható ki. Például egy 5 mm-es platina jegygyűrű árának körülbelül a negyedéből kijön egy palládium, vagy fehér arany karikagyűrű. Sokan azért választják az olcsóbb anyagot, hogy megengedhessenek maguknak egy nagyobb drágakövet. Az egyik ékszerbolt igazgatója azonban megjegyezte, hogy a gyártók aggódnak a jelenség miatt, és nem szeretnék, ha a magas minőségű termékek kiszorulnának a piacról.
< Gyémántgyűrű főoldal

További érdekességek jegygyűrű és eljegyzési gyűrűtémában:Drágakövek az ékszerekben

Az ékszerek alapanyaga többnyire nemesfém, ami különböző módokon lehet meg munkálva, más és más formát adva, ami egyedivé teszi őket. Van azonban az ékszereknek még egy fontos eleme, ami sokat dob a kinézetükön, illetve adott esetben az értékükön is, mégpedig a kövezés.

Tovább >>

Amit az aranyról tudni érdemes

Az arany a legelterjedtebb nemesfém ékszerek készítésére, ami leginkább annak köszönhető, hogy viszonylag könnyen megmunkálható. Régóta kialakult szokás, hogy aranyból készülnek az igazán minőségi ékszerek, természetesen a megfelelő drágakővel díszítve, ami egyértelműen az árukon is meglátszik, hiszen a minőséget meg kell fizetni ékszerek terén is. Az arany persze azért nem egyeduralkodó a piacon, de tény, hogy ha magas színvonalú ékszerekről van szó, akkor toronymagasan viszi a pálmát, ami az alapanyagot illeti.

Tovább >>

Ékszerválasztás horoszkóp szerint

A nők minden ékszernek örülnek, de a leginkább azok dobogtatják meg a szívüket, amik összhangban vannak az egyéniségükkel, gondolkodásmódjukkal. Erre mi más adhatna ideális támpontot, mint a horoszkópjuk.
Tovább >>

A mátkagyűrű különleges története a kezdetektől II. rész

Az I. rész folytatásaként ezúttal arról lesz szó, hogy az eljegyzési gyűrűk kinézete hogyan változott az 1900-as évektől egészen napjainkig. Milyen események vezettek a mai trendek kialakulásáig? Kik voltak azok a hírességek, akik hatást gyakoroltak a nők ízlésére? Most kiderül!

Tovább >>

A mátkagyűrű különleges története a kezdetektől I. rész

A leánykérés hagyománya mindig is szorosan kapcsolódott a házassághoz. A férfiak már az ősi birodalmakban is a mátkagyűrű - ismertebb nevén eljegyzési gyűrű - átnyújtásával kérték meg a párjuk kezét. Bár a gyűrű anyaga és díszítése is sokat változott az idő múlásával, de mindvégig az állandóság és az örökre szóló elköteleződés jelképe maradt.

Tovább >>
<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés