Blog
Gyémántgyűrű BLOG

A gyűrűviselés története, divatjaA kezdetek

A legrégibb ékszerek nyomait elemezve úgy tűnik, a nyakláncok, karkötők megelőzték a karikagyűrűk megjelenését. Kagylókból, gyöngyökből és mamut csontból is készítettek ékszert már több ezer évvel ezelőtt. Az első rézből készült ékszer körülbelül hétezer évvel ezelőtt készülhetett.

Az ősi Egyiptomban már 3-5000 évvel ezelőtt szervezetten készítették, és rendszeresen viselték a láncokat, karpereceket, gyűrűket, fülbevalókat, továbbá kereskedtek is velük. A kedvenc darabok tulajdonosukkal együtt a sírba szálltak. Aranyat és ezüstöt használtak, és bár hozzáfértek drágakövekhez, a természetes színeknél jobban kedvelték a mesterséges színezést, ezáltal az üvegékszereket. A színeknek egyébként külön jelentésük volt. A gyűrűk sokszor nagy méretűek voltak, és embereket is ábrázoltak rajtuk a hieroglifák mellett.

Fejdíszektől a kitűzőkig számos lelet bizonyítja, hogy körülbelül 4000 évvel ezelőtt már használtak Mezopotámiában aranyat, ezüstöt és féldrágaköveket. Ékszereiknél, köztük természetesen a gyűrűk esetében is kedvelték a színes köveket, és a legnépszerűbb minták a levelek, spirálok, kúpok és szőlőfürtök voltak. A gyűrűk legtöbbje pecsétgyűrű volt, de egyszerű köves gyűrűket nem csak nők és férfiak, hanem gyerekek is viseltek.

A görögök 1400 évvel Krisztus előtt kezdték használni ékszereiknél az aranyat és a drágaköveket, bár kagylókat és állati csontokat korábban is alkalmaztak. Érdekes, hogy a kevésbé díszes ékszereket kedvelték, egyszerűbb designnal és kidolgozással. Ritkán használták azokat, és főleg nők viselték gazdagságuk, szociális státusuk és szépségük hangsúlyozására. A gyűrűkön is a jellegzetes „Evil Eye” minta, a legjellemzőbb (szem motívum, amely megóv a gonosztól).

A római leletek között leggyakrabban előforduló ékszer a bross, amelyet a ruhák összefogására használtak. Szintén római jellegzetesség, hogy nagyobb medálokat készítettek, melyekbe parfümöt töltöttek. Míg a nők rengeteg ékszert viseltek, a férfiak csak egy gyűrűt. De voltak olyan férfiak, akik minden ujjukon hordtak gyűrűt. A nők és a férfiak is vésett köves gyűrűt viseltek, amit pecsétgyűrűként, dokumentumok azonosításra használtak.
< Gyémántgyűrű főoldal

További érdekességek jegygyűrű és eljegyzési gyűrű témában:Így válaszd ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt

A tökéletes társ megtalálása mellett még egy nagy nehézség akad, rátalálni a világ legszebb eljegyzési gyűrűjére, ami ráadásul a jövendőbeli feleséged szívét is megdobogtatja. Nem könnyű, hiszen ezt a gyűrűt szerencsés esetben örökké viselni fogja Kedvesed. De semmi ok az aggodalomra, beavatunk Téged az eljegyzési gyűrű vásárlás titkaiba!

Tovább >>

Gondolkodj előre!

Ugye milyen nehéz minden évben kitalálni valami igazán csodás ajándékot Karácsonyra? Nehéz, de nem lehetetlen! Főleg, ha időben elkezded beszerezni. Egy ékszer mindig jó választás, legyen szó feleségről, menyasszonyról, vagy kislányotokról. De nincs is olyan a családban, akit ne lehetne meglepni egy szép lánccal, vagy valamilyen plusz jelentést hordozó, egyedi ékszerrel.

Tovább >>

Az eljegyzési gyűrűt melyik ujjra húzzuk?

Persze, azt mindenki tudja, hogy a gyűrűsujjra, de vajon a jobbra vagy a balra? Csak semmi pánik, segítünk!

Tovább >>

Miért a gyémánt eljegyzési gyűrűvel tudod kifejezni a szerelmed legmagasabb fokát? Megmutatjuk!

Röviden azért, mert olyan, mint a szerelem. S hogy a szerelem milyen? Nos, erről már érdemes több szót ejtenünk!

A gyémánt - főleg eljegyzési gyűrűbe foglalva - és a szerelem régóta egybeforrt. Most eláruljuk azt is, hogy miért?!

Tovább >>

Milyen legyen a tökéletes eljegyzési gyűrű? A gyemantgyuru.hu szakértője elárulja neked!

A tökéletesség szinte megfoghatatlan dolog, de ha a lánykérésről van szó, mindenképpen törekedni kell rá. Szerencsére egy vőlegénynek sem kell egyedül megbirkóznia ezzel a majdnem lehetetlen vállalkozással.

Tovább >>
< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés