Blog
Gyémántgyűrű BLOG
Jegygyűrű - Felhasznált anyagok

A legtöbb házassági ceremónián bármilyen anyagból készült jegygyűrű szerepelhet, a lényeg, hogy a házasulandók szerelmi esküjét szimbolizálja.

Leggyakrabban speciális aranyötvözetet használnak, amit rézzel és ezüsttel erősítenek meg. Egyre elterjedtebb, hogy platinából, és fehéraranyból is készítenek karikagyűrűt. A titán használata is gyakori, mert tartós és megfizethető. A nikkel-ezüst azok körében népszerű, akiknek legfontosabb szempont az alacsony ár. A rozsdamentes acél alkalmazása is terjedőben van, miután ugyanolyan tartós, mint a titán, és a platina. Ezzel együtt az acélötvözetek nem terjedtek el, mert szükség esetén nehezebb levágni az ember ujjáról, mint a drága fémekből készült jegygyűrű esetében. Az ezüst, a réz, a bronz és más olcsóbb fémek nem igazán valók jegygyűrűnek, mert hamar elhasználódnak. A fa, kő, és organikus anyagok használata is divat, de ezek inkább dekoratívak, mint időállók. ékszer helyett, a reneszánszát élő tetoválás alkalmazása is ismert.

A történelmi távlatokból hozott korábbi példák (bőr, csont, vas stb. használata) mellett egyedi, hogy a korai kelták hajból készítettek jegygyűrűt. A vőlegény és a menyasszony hajából közösen fontak gyűrűt, amit a feleség viselt, elkötelezettsége jelképéül.

< Gyémántgyűrű főoldal<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés