Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Vajon miért a gyűrűsujjra kerül a jegygyűrű?

Vajon mi köthető a gyűrűsujjhoz, vajon miért azt választották sok-sok évszázada bölcs elődeink, a házasságot és örökre szóló összetartozást jelképező jegygyűrű helyéül?
Gondolhatnánk, hogy esetleg egy legenda, vagy egy tanulságos ősi történet indíthatta ezt a választást, de a valóság nem ez. Ettől sokkal ?kézenfekvőbb?, sokkal gyakorlatiasabb oka van, ami szintén azt szimbolizálja, hogy a kapcsolat tartós, örök és szétválaszthatatlan.

Az ujjaink jelentése ...

Az idősek korábban minden ujjhoz kapcsoltak egy-egy szimbólumot. Az egyes ujjak, egy-egy kapcsolatunkat jelentik.
  • A hüvelykujj a szüleinket jelképezi ? nagyon fontos ujj, a kézen a stabilitást közvetíti, önállóan is mozgatható, a segítségével tudunk a legbiztosabban fogást gyakorolni az eszközökön is.
  • A mutatóujj a testvéreinket és barátainkat szimbolizálja ? a 2. legügyesebb ujjunk, ami szintén elkülönülten is mozdítható a többitől, de fontos az irányok kijelölésében, a fogásban, az előremutatásban?
  • A középső ujj önmagunk megfelelője a kézen - kimagasodik a többi közül, középen van, meghatározza az összes többivel való kapcsolódást.
  • A gyűrűsujj a szerelem és házasság szimbolikája ? hamarosan ki is derül, miért épp ez az.
  • A kisujj pedig a saját gyerekeinket és gyerekeinkkel való kapcsolatunkat tükrözi. A kisujj bizonyos tekintetben önálló, ugyanakkor mozgatásában, több kéz- és ujjgyakorlatban kötött a gyűrűsujjhoz, szinte függ attól.

Ahogyan az ujjak képesek önállóan mozogni, úgy kapcsolódunk másokhoz ...


Ha egymással szembe fordítjuk a 2 tenyerünket és ujjainkat is egymáshoz támasztjuk az ujjperceinknél fogva, érdekes felismerést tehetünk. A középső ujjakat hajtsuk le, úgy, hogy rajtuk kívül 8 a további 4-4 ujjuk egymással szemben érintse egymást párban a felső ujjperceknél.

Az tapasztalható, hogy a hüvelyujjak nagyon könnyen szétnyithatóak, hiszen a szüleinktől felnőtt korban el is válunk ? szeretettel. A mutatóujjak szintén könnyen szétválaszthatóak, hisz barátainkkal, testvéreinkkel lazán kapcsolódva haladunk utunkon. A kisujjak pedig ? ahogyan gyerekeinket is útjukra kell engednünk ? szintén szétnyithatóak.
Egyedül a 2 gyűrűsujj tapad annyira egymáshoz, hogy azt a köteléket ne tudjuk olyan könnyedén szétválasztani. A gyűrűsujjak egymáshoz való kapcsolódása így szimbolizálja azt a kötődést, amit 2 ember a nagy szerelemben egymásra találva megélhet. Nem véletlen tehát, hogy a jegygyűrűknek a gyűrűsujjakon van a helye.

A jegygyűrű is szimbólum

Az sokak számára ismert, hogy azért a gyűrű lett a jegyesség és házasság jelképe, mert ennek a ?karikának? nincsen vége. A jegygyűrű: avagy a kör folyton önmagába visszatérő ciklikussága azt az örök szerelmet és összefonódást adja, amire az ember a szerelemben, a nő és férfi kapcsolatban vágyik.

Ha pedig jegygyűrűt választ, legyen az méltó választás

Az örök szerelmet, örök értékkel érdemes jelképezni. Olyan jegygyűrűt, vagy eljegyzési gyűrűt válasszon, aminek értéke, tartóssága és eleganciája méltón tükrözi vissza a kapcsolatban rejlő értékeket és érzelmeket.
A gyémántgyűrűk ebben prémium kategóriát képviselnek. Értékük nemcsak magas, de örök is. Eleganciájuk, minőségük tanúsított. A Föld mélyéből származó gyémántok a Föld energiájának sok-sok aspektusát hordozzák magukban. Színük, súlyuk, tisztaságuk olyan tökéletességet sugall, amivel aligha képes más ékszer felvenni a versenyt.Ékszerboltunk és online ékszer-shopunk a http://gyemantgyuru.hu is osztozik abban a szenvedélyben és eleganciában, amit ezek a gyémántok képviselnek. Saját ötvösműhelyünk sok-sok tisztelettel, finomsággal, érzékiséggel és kreativitással foglalja gyűrűkbe, nyakékekbe, fülbevalókba a tanúsított gyémántköveket.Válasszon eljegyzésre gyémántgyűrűt, vagy jegygyűrűt áruházunk kínálatából, vagy kérje munkatársaink tanácsait, hogy a lehető legszebb meglepetést okozhassa a kedvesének vele!


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés