Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Melyik ujjunkon viseljük a gyűrűinket?

A gyűrűviselésnek kőbe vésett szabályai nincsenek. Azonban mint a legtöbb ékszerhez, úgy a gyűrűhöz is tartoznak babonák, viselési szokások, hagyományok. Ezért merülhet fel, hogy vajon mit jelenthetnek az egyes gyűrűviselési szokások, illetve milyen gyűrűt melyik ujjon "kell" viselni.


Az eljegyzési gyűrű, majd a karikagyűrű viszonylag egyértelmű, azt szinte mindenki tudja, hogy ezen gyűrűk helye a gyűrűsujjon van. Az azonban nem mindenkinek egyértelmű, hogy melyik kézen kell viselni őket, ami látható is abból, hogy jellemzően eléggé össze-vissza hordják az emberek a gyűrűiket. Nos, hivatalosan az eljegyzési gyűrű (kísérőgyűrű) a bal kéz gyűrűsujján kap helyet, a karikagyűrű pedig házasságkötés után a jobb kézre kerül. Kivéve, ha a karikagyűrűt már az esküvő előtt is viseli a pár a jegyesség jelzésére, ekkor ugyanis a bal kézen kell őket hordani (hölgyek a kísérőgyűrőt mellé is tehetik), majd az esküvő után kerülnek át a jobb kézre.

Mi a helyzet az egyéb gyűrűkkel?

Természetesen nem kizárólag jegygyűrűt vagy eljegyzési gyűrűt lehet viselni, számos egyéb gyűrű is létezik, amit a nők többsége előszeretettel hord is. De nem mindegy, hogyan.

Például, ha több gyűrűt viselünk egy ujjunkon, az agresszív, udvariatlan személyiséget enged feltételezni. Hogy ez mennyire igaz, azt mindenki maga tudja. Az ugyanakkor tény, hogy a gyűrűk, főleg a nagyobb, feltűnőbb darabok felhívják a figyelmet magára a kézre és a körmökre is, ezért fontos, hogy ez a terület ápolt legyen.

Melyik ujjon viseled?

A mutatóujjon hordott gyűrű a hatalom jelképe lehet a jobb kézen, a balon viszont egy elég nehéz, balhés személyiséget vetít elő. A hüvelykujjon hordott gyűrű nőknél szívósságot, makacsságot, kitartást jelöl, férfiak esetében az önértékelést jelzi. Ha valaki a középső ujján visel gyűrűt, magamutogató személyiségre enged következtetni. A kisujjon kissé furcsa, különc, ugyanakkor kreatív, művészi hajlamokkal megáldott emberek hordanak gyűrűt, ám számítani kell tőlük némi csalafintaságra.


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés